aA
Premjeras Algirdas Brazauskas toliau dalija indulgencijas valdininkams. Prieš porą savaičių Tautinių mažumų ir išeivijos departamento generaliniu direktoriumi penkerių metų kadencijai paskirtam Antanui Petrauskui prie algos paskirtas dar ir 50 proc. tarnybinio atlyginimo dydžio priedas. Taigi naujasis departamento direktorius kas mėnesį gaus 5355 Lt atlygį.
Pinigai
Be to, A.Petrauskui paskirtas dar ir 6 proc. priedas “už tarnybos stažą”. Vis dėlto čia kyla dilemų. Kai kurie kalbinti teisininkai sako, kad vargu ar tokie priedai neprasilenkia su valstybės tarnybą reglamentuojančiais teisės aktais, mat A.Petrauskas, iki tapdamas biudžetinės įstaigos vadovu, dirbo privačiame sektoriuje. Jis vadovavo “Naručio” viešbučiui.

“Veidas” jau rašė, kad premjeras A.Brazauskas tokiu pat būdu pamalonino ir keletą kitų departamentų direktorių. Nuo spalio Kūno kultūros ir sporto departamentui grįžusiam vadovauti sporto funkcionieriui Vytui Nėniui paskirtas 3570 Lt atlyginimas bei 100 proc. tarnybinio atlyginimo dydžio priedas. Taigi V.Nėnius gauna 7140 Lt atlygį. Be to, jam numatytas dar 6 proc. priedas už tarnybos stažą.

Statistikos departamento generaliniu direktoriumi paskirtam konservatoriaus Gedimino Vagnoriaus finansų ministrui Algirdui Šemetai nustatytas 3675 Lt atlyginimas bei šimtaprocentis priedas. A.Šemeta kas mėnesį gauna 7350 Lt atlygį.

3570 Lt atlyginimu ir 50 proc. tarnybinio atlyginimo dydžio priedu pamaloninta ir iš Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos viršininkės į direktores perkelta Ona Jakštaitė. O.Jakštaitė kas mėnesį gauna 5355 Lt atlygį ir 6 proc. priedą už stažą.