aA
Vidurio Kinijos Hunano provincijos pradinėje mokykloje apsinuodijo beveik 100 moksleivių, į kurių mokyklinius pietūs pateko žiurkių nuodų, trečiadienį pranešė šalies dienraštis "Labour Daily".
Žiedinių kopūstų sriuba
Žiedinių kopūstų sriuba
40 iš 92 pirmadienį apsinuodijusių vaikų buvo gana sunkios būklės ir vėliau tą pačią dieną tebebuvo gydomi ligoninėje, rašė laikraštis.

Kito dienraščio "China Daily" pranešime sakoma, kad dvylikos iš minėtų 40-ies vaikų būklė pagerėjo ir jie buvo išrašyti į namus.

Linsiango mieste esančios Jucai (Yucai) privačios mokyklos moksleiviai apsinuodijo maistu, kurį suvalgė po paskutinio egzamino, laikyto paskutinę žiemos semestro dieną.

Vienas apsinuodijusių moksleivių, Li Guanghua, papasakojo, kad nepraėjus nė dešimčiai minučių po pietų jam prasidėjo drebulys, ir jis ėmė vemti, sakoma "Labour Daily" pranešime.

Vietos policijos ir sanitarinės žinybos atlikto preliminaraus tyrimo metu nustatyta, jog maiste buvo žiurkių nuodų, rašo laikraštis.

Pernai kovo mėnesį Vakarų Kinijos Sindziango srityje 100 pradinės mokyklos moksleivių buvo skubiai nuvežti į ligoninę, kai suvalgė žiurkių nuodais užnuodytus pusryčius. Vėliau paaiškėjo, kad maistą užnuodijo vienas mokytojų.

Dar anksčiau Pietų Kinijos Hainano saloje esančioje Haikou mokykloje įvyko kitas incidentas, kai apsinuodijo tiek mokytojai, tiek moksleiviai.

Pastaraisiais metais Kinijoje žiurkių nuodai tapo pamėgtu žmogžudysčių įrankiu.

Pernai spalio mėnesį vyriškis iš centrinės Henano provincijos buvo suimtas, kai nužudė du moksleivius, palikęs prie jų mokyklos dubenį su žiurkių nuodais užnuodytais greitai paruošiamais makaronais.

To meto žinių pranešimuose buvo sakoma, kad šis žmogus ketino nunuodyti kaimyną, su kuriuo ilgą laiką vaidijosi, tačiau prieš tai norėjo išmėginti žiurkių nuodų, kaip žmogžudystės įrankio, veiksmingumą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.