aA
Katalikų Bažnyčia Lietuvoje pranešė šią savaitę surengsianti Atgailos bei atsiprašymo pamaldas ir paskelbsianti ganytojų laišką šia tema.
"Katalikų Bažnyčia Lietuvoje, vienybėje su Popiežiumi Jonu Pauliumi II ir visa katalikų Bažnyčia pasaulyje, nori trečiąjį savo istorijos tūkstantmetį pradėti atleisdama ir pati prašydama atleidimo už visas neištikimybes Kristaus Evangelijai", sakoma pirmadienį paskelbtame Lietuvos Vyskupų konferencijos (LVK) generalinio sekretoriaus vyskupo Jono Borutos pranešime spaudai.

Pasak pranešimo, Atgailos bei atsiprašymo pamaldos įvyks Vilniaus Arkikatedroje bazilikoje šeštadienį vidurdienį.

LVK pirmininkas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius išvakarėse surengs spaudos konferenciją, kurioje pristatys Lietuvos Ganytojų laišką Atgailos ir atsiprašymo tema.

LVK šių metų pradžioje viešai atsiprašė už kai kurių kunigų bendradarbiavimą su sovietų KGB ir pranešė rengianti atsiprašymą už tikinčiųjų dalyvavimą nacių vykdytame žydų genocide per Antrąjį pasaulinį karą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.