aA
Vakar Šiaulių ligoninėje mirė 55 metų Vladas Paliukaitis. Jis dėl šautinių kojos žaizdų iš savo buto buvo atvežtas greitosios pagalbos automobiliu. V.Paliukaitis buvo Šiaulių nacistų vadeivos Mindaugo Murzos bendražygis.
Kulka
Pranešimą apie Architektų gatvės name peršautą vyriškį medikai gavo 4 val. 22 min.

Atvykusią greitosios pagalbos brigadą bute pasitiko trys girti agresyviai nusiteikę vyriškiai. Jie pareiškė: "Jei sužeistasis jau miręs, mes užmušime ir jus".

Stipriai kraujuojantį vyrą medikai rado virtuvėje ant grindų. Davus pauostyti amoniako, sužeistasis atsipeikėjo. Tai pastebėję bute buvę vyriškiai nusiramino ir medikams nebegrasino.

V.Paliukaitis buvo nuvežtas į chirurginės reanimacijos skyrių. Tačiau smarkiai nukraujavusio vyriškio gyvybės išgelbėti nepavyko - po 15 minučių jis mirė.

Mirusiojo kojoje buvo rastos kelios šautinės žaizdos, o įvykio vietoje - dvi kulkos. Manoma, kad į V.Paliukaitį šaudyta iš reto ginklo - automato "Scorpion". Tokį ginklą dažnai naudoja samdomi žudikai.

Nacistines pažiūras propagavęs V.Paliukaitis buvo artimas M.Murzos bendražygis. Jis kviesdavo žurnalistus į Šiaulių nacių lyderio rengiamas spaudos konferencijas, mitingus, padėdavo juos surengti.

V.Paliukaitis M.Murzai parūpindavo filmuotos medžiagos apie Adolfą Hitlerį. V.Paliukaitis tapo tarsi M.Murzos autobiografu - filmuodavo jį per mitingus, konspektuodavo kalbas, užsirašinėdavo jo mintis.

Savo santykius su M.Murza V.Paliukaitis pastaruoju metu slėpė. Manoma, kad taip elgtis jis pradėjo, norėdamas išvengti kratų, per kurias galėjo netekti apie Šiaulių nacių lyderį surinktų archyvų.

Anksčiau neteistas V.Paliukaitis buvo žinomas kaip aistringas kortų lošėjas. Manoma, kad kortomis išlošti pinigai tapo vienu pagrindinių šio vyriškio pajamų šaltinių, nes nuolatinio darbo jis neturėjo.

Vakar V.Paliukaičio nužudymą tiriantys pareigūnai sulaikė vieną įtariamąjį.

Kol kas neaiškūs V.Paliukaičio sužalojimo motyvai. Neatmetama versija, kad jis buvo prasilošęs, o šūviai į koją buvo kortų partnerių ar jų samdinių bandymas priminti, kad skolas reikia atiduoti.

"Lietuvos rytas"