aA
Prancūzijos ambasadorius Maskvoje antradienį buvo iškviestas į Rusijos užsienio reikalų ministeriją dėl neseniai Paržiuje įvykusio Prancūzijos pareigūnų susitikimo su sukilusios Čečėnijos prezidento Aslano Maschadovo atstovu.
Ambasadoriui Claude'ui Blanchemaisonui buvo pareikšta, kad "tokia oficialiojo Paryžiaus akcija prieštarauja dvišalio bendradarbiavimo ir partnerystės dvasiai... įskaitant bendrų veiksmų prieš tarptautinį terorizmą sferą", pranešė Rusijos URM.

Rusijos diplomatinės žinybos žiniomis, "sausio 25 dieną Paryžiuje buvusį Aslano Maschadovo emisarą, Čečėnijos separatistų atstovą Achmedą Zakajevą priėmė Prancūzijos oficialūs asmenys - švietimo ministras ir Užsienio reikalų ministerijos Europos departamento direktoriaus pavaduotojas".

Pasak Rusijos URM, dėl to Maskavi kyla klausimas: "Kas padiktavo Prancūzijos oficialių asmenų susitikimą su Čečėnijos separatistų atstovais, kurių tiesioginiai ryšiai su Osama bin Ladenu ir "Al Qaeda" patvirtinti nepaneigiamais įrodymais?"

Rusijos URM išreiškė viltį, kad "Prancūzijos atstovai padarys reikiamas išvadas ir ateityje nežengs žingsnių, prieštaraujančių mūsų šalių siekiui padaryti galą tarptautiniam terorizmui".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.