aA
Rytų Afganistane, kalnuose netoli Zurmato kaimo, susitelkė iki 1,2 tūkst. Osamos bin Ladeno teroristų tinklo "Al Qaeda" kovotojų, antradienį pranešė Afganistano karo vadas.
Afganistan
Paktijos provincijos gubernatorius, įtakingas mudžahidų vadas Padsha Khanas agentūrai AFP sakė, jog telkia maždaug 6 tūkst. kovotojų, atakuosiančių Zurmatą, tačiau prieš šį puolimą nori gauti daugiau žvalgybinės informacijos.

"Nesame tikri dėl jų ("Al Qaeda" kovotojų) skaičiaus ir tikslios buvimo vietos", - sakė P.Khanas iš savo būstinės, esančios maždaug už 30 kilometrų į vakarus nuo pagrindinio Paktijos provincijos Gardezo miesto.

"Vieni vietos šaltiniai praneša, kad kalnuose yra maždaug 800 "Al Qaeda" kovotojų, kiti teigia, kad jų yra iki 1,2 tūkstančio", - sakė P.Khanas ir pridūrė, jog gavęs tikslesnės žvalgybinės informacijos perduos ją už "Al Qaeda" narių persekiojimą Afganistane atsakingiems JAV karo vadams.

"Jungtinės Valstijos spręs - bombarduoti kaimą ar ne", - sakė P.Khanas. "Atakoje taip pat gali dalyvauti ir JAV specialiosios pajėgos", - pridūrė jis.

JAV gynybos departamentas sakė kol kas neturintis informacijos apie "Al Qaeda" kovotojų susitelkimą Rytų Afganistano kalnuose, tačiau pabrėžė, kad šis teroristų tinklas "vis dar kelia grėsmę".

P.Khanas agentūrai AFP sakė nežinąs "Al Qaeda" kovotojų ketinimų, tačiau pabrėžė, kad jo pajėgos mėgins juos suimti ir "nusiųsti į Kubą" - Gvantanamo įlankoje esančią Amerikos karo laivyno bazę. Šiuo metu joje laikomi 158 Talibano ir "Al Qaeda" kovotojai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.