aA
Specialiosios paskirties akcinės bendrovės (SP AB) "Lietuvos geležinkeliai" darbuotojai, protestuodami, anot jų, prieš "Lietuvos geležinkelio sistemos žlugdymą", pirmadienį pranešė rengsią protestus.
Pirmojoje akcijoje balandžio 17 dieną žada dalyvauti "Lietuvos geležinkelių" darbuotojai iš visos Lietuvos.

Kaip pranešė Keleivių aptarnavimo darbuotojų profesinės sąjungos (KADPS) pirmininkas Vladimiras Troščenka, akciją numatoma pradėti Pelesos gatvėje prie Vilniaus geležinkelio stoties.

"Dabar vykdoma geležinkelio restruktūrizacija - ne kas kita, o įmonės stūmimas į bankrotą tam, kad būtų galima ją pigiau parduoti. Jeigu Vyriausybės vyrai to nemato ar nenori matyti, privalome atkreipti visos visuomenės dėmesį į šią opią problemą", teigia V. Troščenka.

Lietuvos Vyriausybė yra užsibrėžusi "Lietuvos geležinkelius" restruktūrizuoti, o paskui kai kuriuos padalinius privatizuoti. Pernai "Lietuvos geležinkeliai" dirbo nuostolingai.

Profesinė sąjunga reikalauja nedelsiant nušalinti nuo vadovavimo įmonei asmenis, kurie kliudo teisėtai profesinių sąjungų veiklai, pradėti derybas su profsąjungomis dėl tvarkos, pagal kurią įgalioti profesinių sąjungų atstovai galėtų įgyvendinti savo kontrolės funkcijas, bei reikalauja, kad visų lygių geležinkelio vadovaujančio personalo vidutinis mėnesinis atlyginimas, su visomis priemokomis, premijomis ir priedais, nebūtų didesnis nei 3 vidutiniai mėnesiniai geležinkelio darbininkų atlyginimai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.