aA
JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas penktadienį sumenkino Jungtinių Valstijų pasitraukimo iš Paryžiaus klimato susitarimo svarbą. Politikas atkakliai tvirtino, kad Amerika vis tiek ir toliau imsis veiksmų dėl į orą išmetamų teršalų kiekio mažinimo, informuoja naujienų agentūra AP.
Rexas Tillersonas
Rexas Tillersonas
© Reuters / Scanpix

R. Tillersonas pirmą kartą viešai pakomentavo JAV lyderio Donaldo Trumpo sprendimą trauktis iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo. Anot politiko, JAV pasiekimai šioje srityje ir taip dideli. JAV valstybės sekretoriaus teigimu, žmonės privalo pripažinti, kad JAV, mažindamos savo pačios šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, pasiekė puikių rezultatų, ir pridūrė, kad tuo galima didžiuotis.

„Tai buvo pasiekta be Paryžiaus klimato susitarimo. Nemanau, kad ateityje atsisakysime pastangų mažinti išmetamus teršalus“, - sakė R. Tillersonas.

JAV prezidentas ketvirtadienį paskelbė, kad Jungtinės Valstijos traukiasi iš 2015 metais COP21 klimato kaitos konferencijoje Paryžiuje Jungtinių Tautų (JT) pasirašyto Paryžiaus klimato susitarimo.

Nuo šios dienos JAV nutraukia šio susitarimo įgyvendinimą, pareiškė D. Trumpas. Tačiau jis pridūrė, kad apsvarstytų galimybę vėl prie jo prisijungti, jei šis būtų persvarstytas ir taptų naudingesnis JAV ekonomikai.

JAV vadovas tvirtino, kad susitarimas yra neteisingas JAV darbininkų ir mokesčių mokėtojų atžvilgiu, ir kad dabartinės jo nuostatos yra naudingesnės kitoms šalims, ypač Indijai ir Kinijai.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.