aA
Rusų karo lėktuvai pradėjo iš savo bastiono Sirijoje Rakos besitraukiančio džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) puolimą, o JAV remiamos pajėgos dar labiau prisiartino prie miesto, ketvirtadienį informavo Maskva.
Islamo Valstybė
Islamo Valstybė
© Reuters/Scanpix

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad šalies aviacija gegužės 25 dieną ir naktį iš gegužės 29-osios į 30-ąją bombardavo IS vilkstines, vykstančias iš savo faktinės sostinės pietų kryptimi, senovinio Palmyros miesto link.

Antrasis smūgis sunaikino dešimtis automobilių ir furgonų bei nukovė daugybę IS kovotojų, sakoma ministerijos pranešime.

„Rusų (kariuomenės štabo) vadai Sirijoje perspėjo, kad bet kokiam IS kovotojų mėginimui pabėgti iš Rakos per atvirą koridorių Palmyros link bus ryžtingai sukliudyta“, – nurodė Gynybos ministerija.

Šis pranešimas pasirodė praėjus dienai po to, kai Maskva paskelbė iš Viduržemio jūros akvatorijoje esančio povandeninio laivo paleidusi keturias sparnuotąsias raketas į IS taikinius netoli Sirijos miesto Palmyros, kurio link judėjo džihadistai.

Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) – JAV remiamas kurdų ir arabų kovotojų aljansas – artinasi prie Rakos iš šiaurės, vakarų ir rytų, tačiau joms vis dar nepavyko prisiartinti prie miesto iš pietinės pusės.

Rusija anksčiau yra pareiškusi, kad kurdų pajėgos galėjo tyčia leisti IS išvykti iš miesto ta kryptimi, kur teritorijas kontroliuoja Sirijos vyriausybė.

Rusija Sirijoje vykdo aviacijos smūgių kampaniją nuo 2015 metų. Maskva remia prezidento Basharo al Assado režimą, o JAV vadovaujama koalicija daugiausiai kaunasi su IS kovotojais.

Rusų remiamoms pajėgoms kovą pavyko perimti iš IS kovotojų oazėje Sirijoje įsikūrusio ir į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtraukto Palmyros miesto kontrolę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.