aA
Britanijos vikaro, tikinančio, jog jo darbdavys nėra Dievas, byla bus nagrinėjama ir Europos Parlamente (EP). 1999 metais dvasininkui Ray’jui Owenui buvo nurodyta palikti Stouko prie Trento parapiją.
God
Tada šventikas suprato neturįs jokių darbuotojo teisių, nes visi dvasininkai tradiciškai yra laikomi Dievo tarnais ir yra įdarbinami “Jo”, o ne bažnyčios, sinagogos ar mečetės.

64 metų R.Owenui neseniai buvo pranešta, jog jo byla bus nagrinėjama viename iš EP komitetų, kuris gali nuspręsti atlikti išsamų dvasininkų įsidarbinimo teisų tyrimą.

“Aš labai patenkintas šiuo rezultatu. Jis įrodo EP susirūpinimą situacija, su kuria susiduria Anglijos Bažnyčios bei kitų religijų dvasininkai”, - teigė jis.

Britanijoje kai kuriems dvasininkams, pavyzdžiui, dirbantiems mokyklose, kalėjimuose ar kariuomenėje, ar užtikrintos visos darbuotojo teisės.

Tuo tarpu Danijoje visose veiklos srityse dirbantys darbuotojai džiaugiasi vienodomis teisėmis be jokių išimčių.

EP darbo komisijos narys Glynas Fordas teigė: “Mes nebandysime išsiaiškinti, ar teisinga yra tai, jog R.Owenui buvo nurodyta pasitraukti iš parapijos. Mums svarbesnis faktas yra tas, jog kaip dvasininkas jis neturi tokių pačių teisių kaip kiti darbuotojai”.

“Akivaizdu, jog Britanijos dvasininkija nepasekė pasikeitimais visuomenėje. Situacija, į kurią pateko R.Owenas, yra pagrįsta 1911 metų įstatymu, pagal kurį dvasininkai neturi žemiškojo darbdavio. Tai feodalinė liekana”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.