aA
Naujosios sąjungos kandidatas į Prezidentus turėtų būti paskelbtas rugpjūčio pabaigoje ar rugsėjo pradžioje. Tai pirmadienį, duodamas interviu "Žinių radijui", sakė Seimo ir Naujosios sąjungos lyderis Artūras Paulauskas.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© ELTA
Visuomenėje tuo tarpu neabejojama, kad Naujosios sąjungos kandidatu į Prezidento postą bus Artūras Paulauskas.

Naujosios sąjungos suvažiavime, įvyksiančiame vasario 9 d., bus kalbama apie partijos kandidato kėlimą Prezidento rinkimuose. A. Paulauskas tikisi, jog suvažiavimas šį klausimą patikės partijos tarybai, kuri konkretų sprendimą turėtų priimti vasaros pabaigoje ar rudens pradžioje.

Lietuvos Prezidento rinkimai įvyks šių metų pabaigoje. Savo kandidatus jau yra oficialiai paskelbusios Konservatorių partija, Valstiečių ir Naujosios demokratijos sąjunga, krikščionys demokratai. Dėl šalies vadovo posto žada kovoti Konservatorių partijos vicepirmininkas Andrius Kubilius, Valstiečių ir Naujosios demokratijos sąjungos pirmininkė Kazimira Danutė Prunskienė, krikščionių demokratų lyderis Kazys Bobelis.

Kitos parlamentinės partijos, ketinančios kelti kandidatus, oficialiai savo sprendimų dar nėra paskelbusios. Viešai pareiškę apie dalyvavimą Prezidento rinkimuose yra ir kelių neįtakingų partijų lyderiai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.