aA
Socialdemokratų partijos lyderiai yra patenkinti prieš metus įvykusio Lietuvos demokratinės darbo ir Socialdemokratų partijų susijungimo rezultatais. Seimo vicepirmininkas, Socialdemokratų partijos pirmasis pirmininko pavaduotojas Vytenis Andriukaitis tvirtina, kad dabar ši partija tikrai yra stabili ir stipriausia politinė jėga.
V.Andriukaitis ir Č.Juršėnas
V.Andriukaitis ir Č.Juršėnas
© "Lietuvos žinios"
Bendrame dešiniųjų politinių partijų susiskaldymo kontekste socialdemokratai išlieka, pasak jo, politinės ir pilietinės visuomenės stabilizavimo partija. V. Andriukaičio nuomone, tai užtikrina galimybę priimti Seime sprendimus, galimybę turėti tvirtą Vyriausybę, kitaip sakant - stabilią valdžią Lietuvoje, praneša ELTA.

V. Andriukaitis pirmadienį spaudos konferencijoje pažymėjo, kad "visos prastos prognozės dėl partijų susijungimo subliuško". Pasak jo, nepasitvirtino prognozės, kad partijoje bus lyderių kova, arba ji bus be veido, be ideologijos. "Pas mus nėra vado kulto, yra demokratinės procedūros, diskusijos partijos vadovybėje, prezidiume, frakcijoje. Džiaugiamės tuo, kad mūsų partijoje būna įvairių nuomonių", - sakė V. Andriukaitis.

Jo nuomone, susijungimo metinės socialdemokratams yra labai pozityvios. Partijos pirmojo vicepirmininko teigimu, pasitikėjimas socialdemokratais Lietuvoje yra stabilus, partijos gretose yra 11 tūkstančių narių.

"Mes, ko gero, vienintelė partija, kuri nebeindeksuoja savo partijos narių. Jos narių augimas patvirtina, kad mūsų politinis svoris visuomenėje išlieka stabilus ir tvirtas", - sakė V. Andriukaitis. Jis pažymėjo, kad Socialdemokratų partija davė gerą impulsą jungtis ir kitoms partijoms.

Seimo vicepirmininkas, Socialdemokratų partijos pirmasis vicepirmininkas Česlovas Juršėnas pridūrė, kad socialdemokratai yra patenkinti socialdemokratinių partijų susijungimo rezultatais, nes partija tapo galingesnė, įtakingesnė.

"Esame patenkinti, tačiau nesame užrietę nosį, nes Lietuvoje daug neišspręstų problemų", - sakė Č. Juršėnas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.