aA
Kaip parodė neseniai atliktas tyrimas, žmonės taikstosi su nemaloniu kojų kvapu ir impotencija todėl, kad jie bijosi kreiptis į gydytojus. “Which?” asmeninio sveikatos gido teigimu, daugelis žmonių taip pat bijo prisipažinti radę įtartiną guzelį krūtyje ar sėklidėje.
Gydytojas ir pacientas
Gydytojas ir pacientas
Žmonės bereikalingai kenčia nuo seksualiai plintančių ligų, nesusivaldymo, pernelyg didelio plaukuotumo ir fobijų.

Kaip rašoma gide, suprantama, jog kai kurie žmonės nenori kalbėti apie erzinančias jų problemas, tačiau medikai profesionalai yra mokomi būti nekritiškais.

Tyrimo ataskaitos autorės daktarės Ann Robinson teigimu, “kadangi daugelis žmogaus kūno dalių ir funkcijų yra tabu, žmonės jaučiasi ypatingai nemaloniai ir izoliuoti, kai susiduria su asmeninio pobūdžio problemomis”.

“Šis gidas yra priminimas, kad karts nuo karto mes visi susiduriame su nemaloniomis sveikatos problemomis, be to, jame šios problemos yra aiškiai įvardinamos, kad žmonės jaustųsi mažiau susivaržę, kai kreipsis dėl pagalbos”, - sakė ji.

Daktarė pridūrė, jog medikai profesionalai, apibūdindami sveikatos sutrikimus, turėtų vartoti paprastą anglų kalbą, o ne graikiškus ar lotyniškus terminus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.