aA
Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas Eugenijus Gentvilas sako, kad socialdemokratas Mindaugas Bastys turi atsistatydinti ne tik iš Seimo vicepirmininkų, bet ir iš Seimo.
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas
© DELFI / Domantas Pipas

Tai E.Gentvilas pareiškė po to, kai M.Basčiui Valstybės saugumo departamentas neišdavė leidimo dirbti su įslaptinta informacija, motyvuodamas parlamentaro ryšiais su Rusijos atominės energetikos bendrovės „Rosatom“ atstovais, nusikalstamo pasaulio atstovais, buvusiu KGB darbuotoju ir Kremliui palankiu žurnalistu.

Penktadienį išplatintame pranešime E.Gentvilas teigia, kad M.Basčiui nepasitraukus iš Seimo opozicija yra pasirengusi pradėti jam apkaltos procedūrą.

„Nematau galimybių, kad M.Bastys toliau sąžiningai tarnautų Tėvynei, demokratijai ir Lietuvos žmonių gerovei. Kadangi šis politikas negalėjo ar nebegali vykdyti valstybei duotos priesaikos – jis nebegali būti Seimo nariu. Tikiuosi, bus prisiimta asmeninė atsakomybė ir viso Seimo darbas nebus paralyžiuotas. Jei vis dėlto bus bandoma išsisukinėti ir tempti laiką, opozicija neatidėliodama pradės apkaltos procedūrą“, – sako E.Gentvilas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.