aA
Estijoje nuteistas Lietuvos gyventojas Andrejus Portnovas, kuris praėjusių metų rugsėjo 28 d. su bendrininkais Taline apiplėšė laikrodžių parduotuvę. Plėšikų grobio vertė - 300 000 eurų.
AppleMark
AppleMark
© Scanpix

A. Portnovui už šį apiplėšimą skirta 9 metų laisvės atėmimo bausmė, praneša delfi.ee.

A. Portnovas su bendrininkais užėjo į parduotuvę Rozikrantsi gatvėje ir dviem pardavėjoms ėmė grasinti daiktu, panašiu ginklą. Viena pardavėja paspruko į pagalbines patalpas, o kitai A. Portnovas į veidą papurškė dujų.

Tuo metu du jo bendrininkai plaktukais sudaužė vitrinas ir pagrobė rankinių laikrodžių daugiau, nei už 300 000 eurų. Dar vienas bendrininkas budėjo prie parduotuvės durų, o kitas laukė netoliese.

Plėšikai pabėgo iš nusikaltimo vietos, bet A. Portnovą tą pačią dieną sulaikė Latvijos policija. Po savaitės, pagal Europos arešto orderį, jis buvo perduotas Estijai.

Praėjus kelioms valandoms po apiplėšimo policija nustatė, kad vienas iš plėšikų autobusu išvažiavo Latvijos link. Apie tai estų pareigūnai pranešė kolegoms Latvijoje. Įtariamasis buvo sulaikytas vos autobusas įvažiavo į Rygos stotį.

„Vis dažniau Estijoje nusikaltimus vykdo Lietuvos gyventojai. Jie tikisi, kad jiems pavyks greitai pasprukti iš Estijos ir neįkliūti. Be to, jų manymu, net ir sulaikytiems jiems negresia nieko rimto, nes iki tol Estijoje jie nebuvo bausti. Ši baudžiamoji byla išsklaidė tokius mitus“, - sakė prokurorė Natalja Mijlve.

Du A. Portnovo bendrininkai laikomi suimti Estijoje. Artimiausiu metu jiems bus pateikti kaltinimai. Kiti du bendrininkai, pagal Europos arešto orderį, suimti Lietuvoje ir turėtų būti perduoti Estijai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.