aA
Tarp Rusijos ir Europos Sąjungos (ES) didėja atotrūkis tarp to, kaip suprantamos vertybės, tačiau ES turi stengtis didinti rusų pasitikėjimą šia organizacija, tvirtina užsienio reikalų ministras Antanas Valionis. Tai jis pareiškė ketvirtadienį Jungtinės Karalystės Niuporto mieste vykstančiame neformaliame užsienio reikalų ministrų susitikime.
Antanas Valionis
Antanas Valionis
© ELTA
"Nors ES ir Rusija yra strateginės partnerės, pastebime, kad vis didėja atotrūkis tarp to, kaip suprantamos bendrosios vertybės", - Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas A.Valionis.

Jis taip pat pareiškė, kad palaikydama santykius su Rusija, ES turi kuo tvirčiau laikytis vertybių politikos ir kalbėti vienu balsu.

A.Valionis taip pat atkreipė dėmesį, jog ES turi dėti daugiau pastangų, kad plačioji Rusijos visuomenė labiau pasitikėtų ES, geriau pažintų ne tik atskiras jos valstybes, bet ir ES kaip visumą.

"Mes turėtume stengtis, kad Rusijos žmonės geriau suvoktų ES tarptautinį vaidmenį siekiant stabilumo, demokratijos ir gerovės visiems", - teigė diplomatijos vadovas.

Ministras, kaip teigiama, ragino akyviau vykdyti ES kaimynystės politiką, labiau paremti vyriausybes ir piliečių visuomenes, siekiančias demokratinių permainų.

Per darbo pietus ES užsienio reikalų ministrai aptarė tolesnį ES bendradarbiavimą su Rusija, ES plėtrą, ES ir Irano santykius pasikeitus šios šalies vadovybei, derybas dėl Irano branduolinės programos.

Penktadienį ketinama aptarti ES vaidmenį remiant Jungtinių Tautų pastangas dėl Vakarų Balkanų ateities, Artimųjų Rytų taikos proceso, migracijos Viduržemio jūros regione ir kitus klausimus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.