aA
Greta Garbo
Greta Garbo
Ekrano primadona buvo įspėta, kad jeigu ji nesumokės Mercedesai de Acostai (Mersedesai de Akostai), bus viešai paskelbti G. Garbo jai rašyti meilės laiškai.

Jie taip ir liko nepaskelbti - iki šios dienos. Laiškai paviešinti praėjus 10 metų po G. Garbo mirties, o balandžio mėnesį juos žadama eksponuoti Filadelfijos Rosenbacho muziejuje ir bibliotekoje.

Artimas G. Garbo bičiulis Samas Greenas (Semas Grynas) laikraščiui "The Sunday Telegraph" sakė, kad "pabaigoje visi žinojo, kad Mercedesą kamavo finansiniai nepritekliai ir jai reikėjo pinigų. Žinau, kad kai kurie žmonės, tarp jų Cecilė Beaton, kuri buvo gera mano draugė, kreipėsi į G. Garbo, prašydami duoti pinigų Mercedesai.

"Jie tvirtino, kad jeigu ji atsisakys padėti, Mercedesa gali parduoti laiškus, kuriuos Greta kažkada buvo parašiusi. Kiek aš pažinojau Garbo, ji nemėgo rašyti laiškų, gal būt dėl nemalonumų su Mercedesa".

1968 metais mirusi M. De Acosta, kažkada gyrėsi, kad galėtų turėti bet kurią pasaulio moterį ir tarp daugelio kitų savo meilužių minėjo Marlene Dietrich (Marleną Ditrich) bei Isadorą Duncan (Isadorą Dunkan).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.