aA
Kiek sausesnių orų periodas baigsis jau penktadienį. Tuo metu šalį pasieks nauja kritulių banga, sustiprės vėjas. Laimei, tai truks neilgai. Savaitgalį oras bus ne tik sausesnis, bet ir saulėtesnis.
Orai: paskutinės spalio dienos pradžiugins
© DELFI / Andrius Ufartas

Poilsio dienomis išsilaikys aukšta temperatūra, bet šėls vėjas.

Ketvirtadienio naktį numatomos nedidelės šalnos. Dieną daug kur debesys praretės, pasirodys saulė. Tik pajūryje numatomas gausesnis debesuotumas ir nedidelis lietus. Pūs pietų, pietvakarių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkės, naktį ir ryte, temperatūra svyruos nuo –2 laipsnių šalčio iki 1–2 laipsnių šilumos. Įdienojus danguje sukinėsis maži debesys, oras šils iki 6–7 laipsnių. Šiauliuose naktį atvės iki –1–0 laipsnių. Auštant bus apie 2 laipsnius šilumos. Dienos metu temperatūra kils iki 5–6 laipsnių, numatomas debesuotumas. Pajūryje protarpiais lynos, dangų gaubs debesys. Temperatūra sieks 7–9 laipsnius.

Penktadienį į šalį vėl veršis gausūs krituliai, pūs smarkus pietvakarių vėjas. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, numatomas nedidelis debesuotumas. Temperatūra svyruos tarp 3–5 laipsnių. Dieną merks lietus, bus apie 6–9 laipsnius šilumoms. Šiauliuose, naktį ir ryte, be kritulių. Termometrai fiksuos 5–6 laipsnius šilumos. Įdienojus pasipils lietus, oras sušils iki 7–8 laipsnių. Pajūryje vyraus 9–11 laipsnių temperatūra. Pirmoje paros pusėje lietus bus negausus, tačiau įdienojus lis smarkiau.

Šeštadienį debesys bus gerokai mažesni. Numatomas šiltas, bet vėjuotas oras. Vilniaus ir Kauno apylinkėse iš praplaukiančių debesų protarpiais palis. Naktį ir ryte temperatūra svyruos tarp 3–6 laipsnių. Dieną oras šils iki 7 laipsnių. Šiauliuose vyraus ganėtinai giedras dangus. Pirmoje paros pusėje bus apie 4–5, dieną apie 7 laipsnius šilumos. Pajūryje nakties ir ryto valandomis krapnos lietus, dangumi keliaus nedideli debesys. Įdienojus nušvis saulė. Temperatūra sieks 8–9 laipsnius.

Sekmadienį kritulių tikimybė bus menka, dangumi slinks debesys. Ir toliau pūs neramus šiaurės vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune, nakties ir ryto metu, vyraus permainingas debesuotumas. Termometrai fiksuos 2–4 laipsnius šilumos. Dieną bus apie 6–7 laipsnius šilumos, saulę uždengs debesys. Šiauliuose didžiąją paros dalį numatomas kuklus debesuotumas. Naktį ir ryte temperatūra sieks 2–3, įdienojus 5–6 laipsnius šilumos. Pajūryje pirmoji paros pusė bus giedra, vėliau pasirodys debesys. Oras sušils iki 7–8 laipsnių, pūs gūsingas vėjas.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , ateinančią savaitę šiluma labai greitai išblės. Tik pajūryje išsilaikys aukštesnė temperatūra. Lapkritis prasidės vėsesniais ir šlapiais orais: kasdien vyraus debesuotumas, numatomi mišrūs krituliai.

gismeteo.lt