aA
Su tokiu prašytu G. Vagnorius penktadienį kreipėsi į vyriausybės vadovą Andrių Kubilių ir finansų ministrą Vytautą Dudėną, pranešė Seimo nario padėjėjas.

G. Vagnorius kilęs iš Žemaitijos ir į dabartinį Seimą išrinktas Telšių rinkimų apygardoje.

"Demokratinėje teisinėje valstybėje nepriimtina, kad vėluotų atlyginimai dėl tokių pasekmių nekaltiems tarnautojams, ypač mokytojams, ir visiškai nepriimtina, jog dėl valstybės ar savivaldybės finansinių problemų būtų nutrauktos pamokos net pradinių klasių moksleiviams", sakoma pranešime.

G. Vagnorius taip pat paprašė Finansų ministeriją išnagrinėti, dėl kokių priežasčių Telšių savivaldybė 1999 metais įsiskolino milijonus litų ir kokiu būdu tikimasi spręsti susikaupusias finansines problemas.

Kaip žinoma, jau trečia diena streikuoja Telšių rajono mokytojai, kuriems, motyvuodama pinigų trūkumu, savivaldybė laiku neišmoka atlyginimų. Rajone nedirba 7 iš 8 mokyklų.

Finansų ministerijos apskaičiavimu, Telšių rajono savivaldybės šių metų biudžeto deficitas balandžio 1 dieną buvo 2032 tūkst. litų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.