aA
Kinijoje netikėtai uždarytas lankytojams ilgiausias pasaulyje stiklinis tiltas - statinys, viliojęs į Džandziandzės nacionalį parką Hunano provincijoje tūkstančius turistų. Šio sprendimo priežastis nenurodoma. BBC nuomone, jis priimtas todėl, kad lankytojų skaičius gerokai pranoko administracijos prognozes.
Kinijoje atidarytas ilgiausias pasaulyje stiklinis tiltas
Kinijoje atidarytas ilgiausias pasaulyje stiklinis tiltas
© Sipa Press/Scanpix

Parko vadovybė paskelbė, kad tiltas uždarytas skubiai rekonstrukcijai. Kartu ji pabrėžė, kad tilto konstrukcijoms nieko nenutiko ir visos 99 stiklinės plokštės yra sveikos.

Per atidarymo ceremoniją rugpjūčio 20 d. buvo pranešta, kad tiltas, jungiantis dvi uolas maždaug 300 metrų aukštyje, yra aukščiausias ir ilgiausias stiklinis tiltas pasaulyje: jo ilgis viršija 400 metrų.

Parko atstovai televizijos kanalui CNN sakė, kad norinčių pasivaikščioti tiltu žmonių skaičius 10 kartų viršijo planuotą 8 tūkstančių lankytojų per parą skaičių.

Šis Kinijos nacionalinis parkas žavi lankytojus gamtos vaizdais, kurie, pavyzdžiui, buvo parodyti amerikiečių režisieriaus James Cameron filme „Įsikūnijimas“.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.