aA
Dėl dopingo vartojimo iš Sidnėjaus vasaros olimpinių žaidynių pašalintas Latvijos irkluotojas Andris Reinholdas, sekmadienį oficialiai pranešė Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK).
29-erių metų sportininko organizme buvo aptiktas nandrolonas. Už šio draudžiamo preparato vartojimą, pagal Tarptautinės irklavimo sporto federacijos (FISA) reglamentą, sportininkai paprastai diskavalifikuojami visam laikui.

TOK tvirtinimu, nandrolono kiekis A. Reinholdo organizme keletą kartų viršijo leistiną normą. Latvijos olimpinės delegacijos įsitikinimu, dėl šio teigiamo dopingo testo kaltas kinų žolelių pagrindu paruoštas gėrimas, kuri vartojo irkluotojas.

Šio gėrimo pavyzdį latviai perdavė TOK.

Penktadienį olimpiados vyrų vienviečių baidarių varžybose A. Reinholdas užėmė aštuntą vietą.

Latvijos irkluotojas - ketvirtasis sportininkas, kuris dėl dopingo vartojimo pašalinamas iš Sidnėjaus žaidynių.

Trys medaliai buvo atimti iš Bulgarijos sunkiaatlečių, varžybose neleista dalyvauti Baltarusijos lengvaatlečiui. A. Reinholdas - yra 1999 metų pasaulio irklavimo čempionato bronzos medalininkas, o 1996 metų Atlantos olimpiadoje buvo šeštas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.