aA
Švęsti Joninių septyniolikmetę išleidusi motina nė nenutuokė, koks skaudus likimo smūgis laukia. Vos gyvenimui pražydusi paauglė pamilo vyrą, kuris ją pražudė, o po avarijos pabėgo ir slapstosi nuo atsakomybės.
Tomas Vaičiūnas
Tomas Vaičiūnas
© Policijos nuotr.

Miestas, kuriame gyveno paauglė ir Tomas Vaičiūnas, nedidelis, tad apie septyniolikmetės širdį užkariavusio vyro reputaciją žinojo kone visi. 24 metų vyras jau teistas ir baustas realia laisvės atėmimo bausme. Būdamas už grotų vedė. Užkariavęs jaunutės merginos širdį vyras dar nebuvo išsiskyręs su sutuoktine, be to, vėl pateko į policijos akiratį – pakėlė ranką prieš savo žmoną.

Paauglės artimieji neslepia, kad tokios poros mylimai mergaitei niekas nelinkėjo. Tačiau jis buvo atkaklus. T. Vaičiūnas, žinodamas, kad merginos mama juo nepasitiki, stengėsi pelnyti moters palankumą. Artimieji DELFI sakė, kad jaunas vyras atnešdavo gėlių ir mergaitei, ir jos motinai, gražiai elgėsi su septyniolikmete, buvo dėmesingas ir paslaugus. Nors į jo demonstruojamą meilę ne vienas žiūrėjo su nepasitikėjimu, paauglė gynė savo išrinktąjį prieš artimuosius ir draugus.

Viena žuvusiosios draugių po tragedijos pati budėjo Visagine. Spėjama, čia galėjo pasirodyti T. Vaičiūnas. Deja, nuo Joninių ieškomas vyras kol kas vengia atsakomybės ir policijos dar nesurastas.

„Ko aš tik nedarau: rašau apie jį į įvairiausius tinklalapius, keliu visur jo nuotraukas bei iškabinu įvairiuose vietose. Gal kažkas atsilieps, gal kas matė, – atviravo gedinti mergina. – Niekas nieko nepraneša. Jis buvo pastebėtas viename iš Visagino miesto namų, buvo iškviesta policija, spėjama, kad jis pasislėpė kažkuriame iš to namo butų. Manau, gal iki šiol jis yra Visagine. Net nebežinau į ką kreiptis, ko prašyti pagalbos“.

Mergina sako suprantanti, kad kratai reikalingas teismo leidimas, policijos pareigūnai neturi teisės tiesiog veržtis į butus.

„Galbūt jis vis dar ten, Visagine. Noriu paprašyti žmonių, ten gali būti atidesnius ir iškart pranešti apie jį policijai. Labai norėtume, kad šis žmogus būtų nubaustas“, – prašymą visuomenei atsiuntė žuvusios nepilnametės artimieji.

Žuvusios merginos artimieji papasakojo, kas sukėlė minčių, kad ieškomas T. Vaičiūnas gal net lankėsi tragedijos vietoje. Jauni žmonės abu turėjo vienodas apyrankes. Po avarijos merginos apyrankė buvo rasta namuose. Tačiau prie gėlių, padėtų avarijos vietoje, atsirado T. Vaičiūnui priklausiusi apyrankė. Artimieji neslepia suabejoję, ar tik Tomas nebuvo sugrįžęs. Nors taip pat kelia versiją, kad apyrankė metu įvykio galėjo nutrūkti, o po avarijos kažkas atsitiktinai ją surado ir padėjo šalia gėlių.

Teisėsaugos duomenimis, kol kas jaunas vyras ieškomas tik Lietuvoje. Nors jo mama ir sesuo gyvena užsienyje (skirtingose šalyse), pareigūnai mano, kad T. Vaičiūnas Lietuvoje. Anot prokuroro, tik gavus duomenų apie jo galimą buvimo vietą užsienyje bus kreipiamasi dėl Europos arešto orderio išdavimo.

DELFI primena, kad tragiška avarija Zarasų rajone įvyko birželio 24-ąją, apie 1 val. nakties. Kelio Zarasai-Gražutė-Biržūnai 11-me kilometre rastas nuo kelio nuvažiavęs ir apvirtęs automobilis „Audi A6“. Avarijos vietoje rasta žuvusi 17-metė automobilio keleivė.

Įtariama, kad avarijos metu automobilį vairavo Tomas Vaičiūnas, kuris pasišalino iš įvykio vietos. Pastebėjus T. Vaičiūną prašome nedelsiant pranešti Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojams tel. (8 389) 61 980 arba trumpuoju pagalbos tel. 112, mob. tel. 8 686 57 389 arba 8 676 21 183.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.