aA
Už prokuroro vardo pažeminimą generalinis prokuroras Kazys Pėdnyčia iš tarnybos prokuratūroje penktadienį atleido Visagino miesto apylinkės prokuratūros prokurorą Romaną Bareiką.
Girtaudamas su kaltinamuoju, kurio bylą tyrė, prokuroras R. Bareika prarado tarnybinį ginklą ir šį faktą slėpė net keletą savaičių, apie ginklo praradimą nepranešė policijai ir savo viršininkams. Apie ginklo dingimą jo viršininkai sužinojo iš spaudos.

R. Bareika pažemino prokuroro vardą, palaikydamas ne tarnybinius ryšius su kaltinamuoju, kurio baudžiamąją bylą pats tyrė, taip pat buvo įgaliotas dalyvauti teisme kaip valstybinis kaltintojas, rašoma Generalinės prokuratūros atstovo spaudai pranešime.

R. Bareika savo elgesiu ne tik pažemino prokuroro vardą, bet ir kompromitavo prokuratūros instituciją. Jis privalės atlyginti materialinę žalą už prarastą tarnybinį ginklą.

R. Bareika į tarnybą prokuratūroje buvo priimtas 1994 metų pradžioje. Tarnybos metu jam buvo taikyta drausminė nuobauda - griežtas papeikimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.