aA
Lietuvą metų pradžioje - sausio 2-ąją - sukrėtė tragedija, kuomet viename vienkiemyje tėvas į šulinį sumetė du vaikus. Įvykio aplinkybes tiriantys pareigūnai ketvirtadienį surengė spaudos konferenciją, kurios metu atskleidė daugau įvykio aplinkybių. Paaiškėjo, kad nusikaltimą įvykdęs tėvas pripažintas nepakaltinamu, o likę gyvi du vaikai jau neauga su mama.
Vaikus į šulinį įmetęs tėvas - nepakaltinamas
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

Nepakaltinamas

Šiuo metu atlikta dauguma ikiteisminio tyrimo veiksmų.

"Buvo nustatyta, kad berniukas mirė nuo sušalimo ir prigėrimo vandeniu. Buvo konstatuoti šie du faktoriai. Mergaitė mirė paskendusi. Taip pat matomi hipotermijos požymiai. Mergaitė nebuvo sužalota, berniukas krisdamas į šulinį buvo sužalotas. Daugiau sužalojimų, kurie rodytų, kad vaikai buvo sužaloti anksčiau, nėra. Ekspertai nustatė, kad atsidūrę tokioje aplinkoje jie galėjo išgyventi kelias minutes", - Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas.

Taip pat konstatuota, kad įtariamasis yra nepakaltinamas.

„Įtariamajam atlikti tyrimai ir nustatyta, kad įtariamasis negali suprasti savo veiksmų ir jų kontroliuoti – tiek nusikaltimo padarymo metu, tiek dabar. Jis tiek dabar, tiek nusikaltimo metu buvo nepakaltinamas. Ekspertai rekomendavo, kad jam būtų taikomas priverstinis gydymas“, - sako A. Kiuršinas. Įtariamasis jau patalpintas į Rokiškio ligoninę. Tiesa, kol kas neatskleidžiama, kokia konkrečiai liga diagnozuota įtariamajam.

Taip pat atskleista, kad į įvykio vietą atvykę pareigūnai dar girdėjo vieno vaiko balsą. Įtariamasis buvo pastebėtas nueinantis nuo šulinio.

"Priimtas procesinis sprendimas, kad ugniagesiai padarė viską, ką galėjo", - sako Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas.

Mama vaikų nebeaugina

Vasario mėnesį atsakingos tarnybos kelis kartus tikrino, kaip šiuo metu gyvena motina ir du likę gyvi vaikai.

"Vieną kartą moteris rasta neblaivi. Yra priimtas Jonavos savivaldybės administracijos sprendimas perleisti globos teises vaikų tėvo brolio žmonai", - sako G. Žukauskas.

DELFI primena, kad tėvas vaikus įmetė į šulinį. Į įvykio vietą 2.51 val. išskubėjo ugniagesiai-gelbėtojai.

Atvykę gelbėtojai kopėčiomis ir virve nusileido į šulinį. Iš ten ištraukti du kūdikiai: 2 metų berniukas bei kelių mėnesių mergaitė.

Medikai vaikams konstatavo mirtį. Buitinio konflikto metu vyras išvarė iš namų sugyventinę ir sumetė į šulinį vaikus.

Kaimo žmonių pasakojimu, kiti du poros vaikai slėpėsi šiene.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.