aA
Lietuva tikisi susitarti, kad Lietuvos piliečiai kompensacijas už priverstinius darbus Vokietijoje Antrojo pasaulinio karo metais gautų tiesiai iš Vokietijos, o ne per Maskvą.
Tai pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Algirdas Saudargas, trečiadienį Hanoveryje susikęs su Vokietijos diplomatijos vadovu Joschka Fischeriu (Joška Fišeriu).

Tokią pačią poziciją trečiadienį brifinge Vilniuje išsakė užsienio reikalų viceministras Oskaras Jusys.

Jungtinėse Tautose per susitikimus su Vokietijos ir Austrijos atstovais jis pareiškė viltį, kad Lietuvos prašymas dėl tiesioginių kompensacijų bus išspręstas teigiamai ir Lietuvos piliečiai galės gauti kompensacijas už priverstinius darbus tiesiogiai iš šių valstybių, o ne per Maskvą.

Užsienio reikalų ministras A. Saudargas susitikime su J. Fischeriu kėlė klausimą dėl kompensacijų Lietuvos piliečiams už priverstinį darbą Vokietijoje Antrojo pasaulinio karo metais mokėjimo mechanizmo.

Ministras pakartojo Lietuvos poziciją, kad kompensacijos turi būti mokamos tiesiogiai į Lietuvą, pateikiant tam reikalingus dokumentus Lietuvos įstaigose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.