aA
Buvusiame Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio sklype sostinės Žvėryno rajone šeimininkaujantis naujasis jo savininkas atsisakė pagal Kovo 11-osios Akto signataro pageidavimus atlikto namo projekto.
Neseniai statybą pradėjęs kelių grožio salonų savininkas vilnietis Danielius Staciukovičius prisipažino norintis koreguoti namo projektą, nes neturi ir neketina pirkti fortepijono, kuris buvo bemaž pagrindinis Seimo pirmininkui projektuoto namo interjero akcentas.

Projektą vilnietis verslininkas praėjusių metų gruodį iš V.Landsbergio įsigijo kartu su devynių arų žemės sklypu I.Kraševskio gatvėje. Už žemės sklypą naujasis jo šeimininkas sumokėjo 323 tūkstančius litų.

Dar 18 tūkstančių litų D.Staciukovičius mokėjo už namo projektą, kurį pagal politiko skonį atliko architektai Valdas Noreika ir Romualdas Grabauskas.

Šie architektai V.Landsbergiui suprojektavo 180 kvadratinių metrų bendrojo ploto vieno aukšto namą su mansarda. Pirmame jo aukšte buvo numatyta įrengti virtuvę, valgomąjį kambarį, svetainę ir kambarį svečiui. Svetainėje buvo numatyta ir vieta fortepijonui.

"Lietuvos rytas"