aA
Egipte sudužęs rusų „Airbus“ subyrėjo „ore“, sekmadienį sakė aukšto rango pareigūnas iš Rusijos tarpvalstybinio aviacijos komiteto.
Rusijos lėktuvo katastrofos vieta
Rusijos lėktuvo katastrofos vieta
© Scanpix

Rusija praneša, kad rusų keleivinis lėktuvas, spalio 31 d. sudužęs Sinajaus pusiasalyje , kuriame buvo 224 asmenys, sugedo jau būdamas ore. Rusijos tarptautinės aviacijos komiteto vadovas Viktoras Soročenka patikino, kad kol kas dar per anksti daryti išvadas, kodėl įvyko ši daugybę gyvybių nusinešusi tragedija, rašo BBC.Jis informavo žurnalistus, kad lėktuvo nuolaužos aptiktos 20 kvadratinių kilometrų plote Sinajaus pusiasalyje. Taip pat V. Soročenka informavo, kad kol kas rasti 163 žuvusiųjų kūnai. Po šios siaubingos katastrofos Rusijoje paskelbtas gedulas. Su žiniasklaidos atstovais V. Soročenka kalbėjosi po to, kai apsilenkė vietoje, kur rastos lėktuvo nuolaužos.

Socialiniuose tinkluose su „Islamo valstybe“ siejami džihadistai, aktyviai veikiantys Sinajaus pusiasalyje, skelbia numušę skrydį KGL9268 vykdžiusį rusų oro linijų lėktuvą. Egipto ministras pirmininkas Sharifas Ismailas savo ruožtu pranešė gavęs ekspertų patikinimus, kad iš ginklų, kuriuos, kaip žinoma, turi „Islamo valstybės“ kovotojai, negalėjo būti numuštas 9450 metrų aukštyje skridęs keleivinis lėktuvas „Airbus 321“.

Egipto prezidentas Abdelis Fattah al-Sisi lapkričio 1 d. paragino atsargiai vertinti šią katastrofą, nes įvykio tyrimas – tai sudėtingas procesas, galintis užtrukti kelis mėnesius. Rusijos transporto ministras Maksimas Sokolovas pranešė, kad nėra jokių galimo lėktuvo numušimo įrodymų, „Islamo valstybė“ neturi jokių nuotraukų ar vaizdo įrašų, kurie galėtų patvirtinti šį jų pareiškimą.

BBC atlikta analizė parodė, kad vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, užfiksuotas lėktuvo numušimas, nėra oficialus „Islamo valstybės“ paskelbtas įrašas, jo nėra oficialiuose „Islamo valstybės“ kanaluose.

Iš Šarm el Šeicho į Sankt Peterburgą skridusiame lėktuve, kuris dingo iš radarų, buvo 217 keleivių ir 7 įgulos nariai, iš kurių didžioji dalis - Rusijos turistai. Naujausiais duomenimis, tarp keleivių buvo 138 moterys, 62 vyrai ir 17 vaikų nuo 10 mėnesių iki 17 metų amžiaus.

BBC praneša, kad lėktuve buvo trys Ukrainos piliečiai, visi kiti - Rusijos piliečiai. Nelaimė įvyko spalio 31 d.

Egipto valdžios atstovai pranešė, kad per Rusijos lėktuvo katastrofą Sinajaus pusiasalyje išgyvenusių nėra.

Taip pat paaiškėjo, kad lėktuvo pilotas informavo apie techninius nesklandumus oro uosto dispečerius ir prašė leidimo leistis avariniu būdu Šiaurės Sinajaus oro uoste El Ariše.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.