aA
Šiaurės Korėja planuoja kitą pavasarį surengti pirmąjį per 36 metus valdančiosios Darbininkų partijos suvažiavimą. Apie tai paskelbta praėjus kelioms savaitėms po iškilmių, skirtų 70-osioms partijos įkūrimo metinėms paminėti.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas
© AFP/Scanpix

Partijos politinis biuras nusprendė 7-ąjį partijos suvažiavimą sušaukti 2016 metų gegužės pradžioje, penktadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Taip bus „atsižvelgta į epochinės reikšmės pokyčius, įgyvendinant revoliucinį Čiučche (Juche) siekį kurti klestinčią socialistinę šalį“. Kitos detalės neskelbiamos. Čiučche yra valstybės doktrina, pabrėžianti šalies savarankiškumą.

Stebėtojai Pietų Korėjoje spėlioja, kad Kim Jong Unas, sušaukdamas suvažiavimą, gali siekti stiprinti partiją, paskirti naują jos vadovybės žiedą ir nubrėžti politines gaires.

Pietų Korėjos žiniasklaidos pranešimais, tai būtų pirmasis partijos suvažiavimas Šiaurės Korėjoje nuo 1980 metų. Tada buvo oficialiai pradėtas Kim Jong Uno tėvo Kim Jong Ilo kilimas karjeros laiptais. Jis mirė 2011 metų pabaigoje. Jo sūnus tada paskelbtas aukščiausiu partijos, kariuomenės ir tautos vadu.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.