aA
Spalio mėnuo lepino mus saulėtais orais, tačiau buvo gana sausas.
Pūga Vilniuje
Pūga Vilniuje
© DELFI / Valdas Kopūstas

Meteorologų manymu, lapkričio mėnesį šiaurinėje Europoje orai gali būti audringesni.

Tuo metu Lietuvoje pirmoji lapkričio pusė bus debesuotesnė, sulauksime kritulių.

Pirmomis paromis naktį šaltukas nebespaus, o dienomis termometrai fiksuos dviženklius rodmenis. Tačiau šį šiltą periodą gana greitai keis gaivesni orai, kuomet naktimis numatomos nedidelės šalnos. Tik pajūryje oras bus šiltesnis.

Dėl drėgnų orų daug kur formuosis plikledis.

Mėnesiui įpusėjus daugelyje rajonų dangumi plauks lietaus debesys, kiek drėgniau bus šiauriniuose šalies rajonuose. Oras ir vėl bus šiek tiek šiltesnis.

Visiškai priešingi orai numatomi antroje mėnesio pusėje: dangus išsigiedrins, o į šalį ims plūsti šaltas ir sausas oras. Artinsis žiema.

Mėnesio orų prognozė paruošta remiantis gismeteo.lt duomenimis.

Šį savaitgalį džiugins geras oras

DELFI primena, kad šį šeštadienį oras Lietuvoje bus šiltesnis, pasisuks pietų vėjas. Vilniuje ir Kaune, nakties ir ryto metu, temperatūra nukris iki nulio laipsnių. Įdienojus oras šils iki 9 laipsnių. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, bus apie –1–0 laipsnių. Diena numatoma saulėta, temperatūra kils iki 7 laipsnių. Pajūryje vyraus skaidrus dangus. Naktį ir ryte bus apie 2–3 laipsnius šilumos. Dienos metu numatoma 8 laipsnių temperatūra.

Sekmadienį temperatūra pakils, tad nakties metu šalčio jau nenumatoma. Pasisuks vakarų krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse bus giedra. Pirmoje paros pusėje temperatūra sieks 3 laipsnius šilumos. Dieną švies saulė, oras šils iki 12 laipsnių. Šiauliuose, naktį ir ryte, bus apie 4, dieną apie 10 laipsnių šilumos. Vakarop galimas debesuotumas. Pajūryje, nakties ir ryto metu, termometrai fiksuos 7–8 laipsnius šilumos. Įdienojus temperatūra pakils iki 11 laipsnių, bus saulėta.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančią savaitę pradžia taip pat bus šilta, tačiau apniukusi. Kritulių nenumatoma. Vėliau oras bus šiek tiek gaivesnis.

gismeteo.lt