aA
Virš Viduržemio jūros numušto Libijos Tripolio vyriausybei priklausiusio sraigtasparnio aukų skaičius išaugo iki 18, trečiadienį pranešė karinio jūrų laivyno pareigūnas.
Iš numušto Libijos vyriausybės sraigtasparnio ištraukta 18 žuvusiųjų
© twitter.com

Pasak leitenanato Rabii Mohamado, iš sraigtasparnio, kuris nukrito ties Al Maja, į vakarus nuo Tripolio, antradienį buvo ištraukta 13 kūnų, o trečiadienį – dar penki.

„Šiandien bandysime iškelti orlaivio liekanas, bet nežinome, ar jame dar liko žuvusių žmonių, nes keleivių skaičius nežinomas“, – sakė R.Mohamadas naujienų agentūrai AFP.

Nors Tripolio vyriausybei pavaldžių Libijos karinių oro pajėgų atstovas pulkininkas Mustafa Sharkasi antradienį sakė, kad sudužusiu orlaiviu skrido 16 žmonių ir kad mažiausiai devyni žuvo, tarp pastarųjų buvo ir Fadžr Libijos sukarintų pajėgų,kontroliuojančių sostinę, pulkininkas Huseinas Abu Dija.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už sraigtasparnio numušimą.

Libijoje chaosas kilo 2011 metų spalio, kai buvo nuverstas ir nužudytas daugel metų šalį valdęs diktatorius Muamaras Kadhafi.

Dėl valdžios dabar varžosi dvi vyriausybės, o ginkluotos grupuotės kovoja dėl šalies energijos išteklių kontrolės.

Netrukus po pranešimo apie numuštą sraigtasparnį prasidėjo susišaudymas, kurio šūviai buvo girdimi Tripolį ir Al Mają jungiančiame kelyje, sakė AFP operatorius. Pasak jo, buvo šaudoma į „viską, kas juda“.

Nežinomi užpuolikai taip pat nuo kranto apšaudė gelbėtojų valtis, plaukusias į nelaimės vietą, sakė šaltinis.

Tuo tarp Tripolio parlamentas paskelbė „maksimalią pavojaus būklę“, kuri galioja sričiai į vakarus nuo sostinės iki Zavijos miesto, esančio už 45 kilometrų.

JT paramos misija Libijoje (UNSMIL) stengiasi įtikinti besivaržančias grupuotes susitarti ir užbaigti jau daugiau kaip ketverius metus nesiliaujančius ir mirtis nešančius neramumus.

„Misija apgailestauja dėl žūties ir ragina (nesutariančias) šalis laikytis griežčiausios rimties ir susilaikyti nuo bet kurių veiksmų kurie eskaluotų įtampą“, – pareiškė ši JT misija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.