aA
Planuojama pertvarkyti Panevėžio miesto savivaldybės administraciją, po reformos darbuotojų turėtų sumažėti 10 proc., pranešė savivaldybė.
Pertvarkos Panevėžio savivaldybėje: mažės darbuotojų
© DELFI / Valdas Kopūstas

Antradienį Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna pristatė naujos administracijos struktūros projektą. Jis miesto tarybai bus teikiamas per artimiausią posėdį lapkričio mėnesį.

Planuojama, kad iš dabartinių 27 skyrių liktų 17. Norima sujungti Architektūros ir urbanistikos bei Kultūros paveldo skyrius, naujasis padalinys vadintųsi Miesto planavimo ir architektūros skyriumi. Vietoj Miesto ūkio, Statybos ir statinių priežiūros bei Ekologijos skyrių žadama suformuotį Miesto infrastruktūros skyrių. Į Komunikacijos skyrių bus sujungti Ryšių su visuomene bei Užsienio ryšių skyriai, į Teisės ir viešosios tvarkos skyrių - Teisės bei Viešosios tvarkos ir kontrolės skyriai. Planuojamas steigti naują Verslo plėtros skyrių, jis bus atsakingas už verslo investicijų pritraukimą, licencijų ir leidimų išdavimą, pranešė savivaldybė.

„Visada sakiau, kad svarbiausias mūsų tikslas – gerinti darbo efektyvumą. Tikiu, kad sumažinę skyrių ir perskirstę funkcijas išvengsime bandymų permesti atsakomybę, pasieksime greitesnių rezultatų. Šiuo metu nėra skyriaus, atsakingo už verslo investicijų pritraukimą į miestą. Jis būtinas norint sudaryti kuo geresnes sąlygas verslui ateiti ir kurti darbo vietas“, – teigė T.Jukna.

Pirminiais duomenimis, administracijos darbuotojų galėtų mažėti apie10 proc., restruktūrizacija kainuos 159 tūkst. eurų.

„Tokios sumos reikės darbuotojų išeitinėms kompensacijoms. Tačiau per metus galėsime sutaupyti maždaug 340 tūkst. eurų, todėl galima teigti, kad jau pirmaisiais metais restruktūrizacija atsipirks – nepareikalaus papildomų biudžeto lėšų“, – tvirtino administracijos direktorius.

Šiuo metu Panevėžio miesto savivaldybėje įsteigta 269,5 etato.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.