aA
Druskininkuose veikiantis ir savivaldybei priklausantis sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ vėl minimas nepalankiame kontekste. Konservatorius Vilius Semeška teigia atradęs, kad poilsio centre veikia slapti prabangūs kambariai, kuriuose aptarnaujami įvairūs aukšto rango svečiai.
Niekam nenuomojami Druskininkų „Aqua“ kambariai audrina vaizduotę
© DELFI

„Esu daug keliavęs ir gyvenęs ne viename penkių žvaigždučių viešbutyje, bet tokios prabangos, tokio išskirtinumo baldų iš raudonmedžio, įvairiausios santechnikos, pusnuogių moterų mozaikų vonioje nesu matęs. Ir kai pagalvoji, viskas įrengta už mokesčių mokėtojų pinigus, už Druskininkų savivaldybės gyventojų pinigus, kurie realiai vos galą su galu suduria“, - priduria V. Semeška.

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje 2014 m. vidutinis mėnesio darbo užmokestis į rankas siekė 527,2 eurų, Druskininkuose – 442,6 eurų, bet tai nėra vargingiausias rajonas Lietuvoje.

Apsilankė ir rado prabangą

Ieškoti šių kambarių V. Semeška leidosi su Liberalų sąjūdžio atstovu savivaldybės taryboje Juozu Šarkumi ir vienos televizijos laidos komanda.

„Mes buvome girdėję, kad akvaparkas ir gydyklos turi kažkokius ypatingus apartamentus, kur aptarnauja ypatingus svečius – ministrus, buvusius Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovus ir visus kitus. Girdėjome, kad vyksta puotos, renginiai ir šventės. Na ir kaip tarybos nariai nusprendėme patikrinti“, - pasakoja Druskininkų savivaldybės tarybos narys V. Semeška.

Niekam nenuomojami Druskininkų „Aqua“ kambariai audrina vaizduotę
© DELFI

„Užėjome į gydyklų, kurios priklauso vandens parkui, administraciją ir pasiklausėme, kur tokie kambariai, ar jie apskritai yra. Ir mums nurodė, kad tokie kambariai yra virš administracijos, antrame aukšte. Ką gi, mes užėjome į tuos kambarius: vienas žmogus tuo metu reguliavo televizorius. Paprašėme, kad mums atidarytų duris. Durys nebuvo užrakintos ir patys savo akimis įsitikinome tuo, kuo negalėtume patikėti“, - sako politikas.

V. Semeška teigia nežinantis, koks kambarių statusas: ar jie priskiriami viešbučiui, nors yra virš administracinių patalpų, ar yra naudojami privatiems poreikiams.

Iš akvaparko administracijos pusės V. Semeškos ir J. Šarkaus apsilankymas buvo sutraktuotas priešiškai: administracija kreipėsi į policiją dėl neteisėto įsibrovimo, o pranešime spaudai, bet ne pareiškime policijai, dar apkaltino ir galimomis vagystėmis.

Oficiali pozicija: kambariai dar neįrengti

Sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ gydyklos vadovas Kęstutis Ramanauskas DELFI aiškino, kad kambariai, į kuriuos pavyko patekti V. Semeškai ir J. Šarkui, dar nėra visiškai įrengti, todėl visuomenei neprieinami.

Niekam nenuomojami Druskininkų „Aqua“ kambariai audrina vaizduotę
© DELFI

„Matote, ten dar vyksta statybos, vyksta darbai, patalpos nėra „priduotos“. Kaip ir naujajame viešbučio korpuse, ten dar vyksta darbai. Atidarymas planuojamas lapkričio 28 d. Darbai vyksta trijuose objektuose. Griovimo darbai, kur senas sandėlis, naujo viešbučio korpuso pirmas aukštas pastatytas, bet dar vyksta statybos, taip pat ir čia – terasa dar tvarkoma, vedžiojama komunikacinė įranga. Bet čia viskas beveik į pabaigą, o ano viešbučio dar daugiau likę“, - sako K. Ramanauskas.

Jo teigimu, ruošdamiesi atidarymui marketingistai dėlioja planus ir rengia kainodarą, tačiau tai esą ne gydyklos vadovo veiklos sritis.

Klausiamas, ar galėtų paneigti V. Semeškos teiginius, kad, jo žiniomis, žmonės į minimus kambarius ir patalpas priimami ir kad jais naudojamasi, K. Ramanauskas tapo nekalbus: „Tikrai negaliu nei patvirtinti, nei paneigti tokios informacijos“.

Pašnekovas ėmė sakyti, kad jis negali teikti informacijos, kuri „susijusi su paciento sveikatos būkle ar lankymusi asmens sveikatos priežiūros įstaigoje“, nors nebuvo prašomas tokios informacijos pateikti.

Niekam nenuomojami Druskininkų „Aqua“ kambariai audrina vaizduotę
© DELFI

Jis tik dar kartą paaiškino, kad minimos patalpos dar nėra niekam nuomojamos, nors V. Semeškos pateiktose nuotraukose kambarys atrodo tarsi paruoštas gyvenimui: lovos paklotos, pakabintos užuolaidos, vonios kambaryje kybo baltutėliai rankšluosčiai.

„Aš nežinau, kam skirti tie kambariai: ar savivaldybės VIP'ams, savivaldybės svečiams, kurie apgyvendinami savivaldybei priklausančioje bendrovėje, ar kokiems kitiems asmenims. Tačiau, panašu, kad tai skirta ne eiliniam žmogui. Kadangi aš pasiteiravau, ar yra kainoraštis, man minėjo, kad kainoraščio niekas nežino“, - pasakojo V. Semeška.

STT pradėjo tyrimą

DELFI primena, kad savivaldybei priklausantis sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ pastaruoju metu tapo viešų aptarimų ir STT tyrimų objektu.

„Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis praėjusį pirmadienį buvo sulaikytas įtariant piktnaudžiavimu. STT Kauno valdybos pareigūnai, gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą, pareigūnai pirmadienį sulaikė direktorių, bendrovės ir Druskininkų savivaldybės patalpose atliko kratas ir paėmė tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus.

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Druskininkai pastaruoju metu skambėjo ir dėl miesto centre, kurortinėje zonoje 2013 m. iškilusio beveik 600 kvadratinių metrų gyvenamojo namo, praminto Vijūnėlės dvaru. Tam reikalingus sprendimus ir teisės aktus priėmė Druskininkų savivaldybė ir vietos žemėtvarkininkai. Generalinė prokuratūra, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į teismą, bet pirmosios instancijos teisme bylą pralaimėjo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.