aA
Latvijos teisingumo ministras Valdis Birkavas paneigė neva jis, taip pat premjeras Andris Škėlė yra įsivėlę į vadinamąją pedofilijos bylą.
Latvijoje keli mėnesiai netyla triukšmas, kurį sukėlė informacija, kad aukšti pareigūnai naudojo nepilnamečius seksualiniams tikslams.

Su skandalu buvo siejamos vyriausybės vadovo A. Škėlės, teisingumo ministro V. Birkavo ir kitų pavardės.

Specialiosios parlamento tyrimo komisijos vadovas Janis Adamsonas ketvirtadienį pareiškė, jog jo komisija turi įrodymų, kad A. Škėlė ir V. Birkavas yra susiję su šia byla.

Savo ruožtu V. Birkavas interviu BNS šį pareiškimą pavadino "prasimanymu ir klastote". "Nei tiesioginių, nei šalutinių faktų kaip nebuvo, taip ir negali būti, tai dar viena klastotė", sakė ministras.

V. Birkavas mano, kad komisijos pareiškimais siekiama destabilizuoti vyriausybę. Tačiau jis nusprendė nereaguoti į tai. "Tegu tai išnagrinėja atitinkamos institucijos", sakė ministras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.