aA
Žurnalistės Viltės Stankutės-Butkienės ir Giedriaus Pavasario nužudymu kaltinamas 36 metų Nerijus Kalaušis jau pirmajame posėdyje sutiko duoti parodymus ir papasakojo, kaip įvykdė kraupų nusikaltimą. Už dviejų bejėgiškos būklės žmonių nužudymą anksčiau jau šešis kartus teistam N. Kalaušiui gresia kalėjimas iki gyvos galvos.
Nerijus Kalaušis
Nerijus Kalaušis
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

Rezonansinę bylą ketvirtadienį iš esmės pradėjo nagrinėti Kauno apygardos teismas. Byla nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.

DELFI žiniomis, N. Kalaušis buvo apklaustas pirmasis. Jis visiškai pripažino įsibrovęs į namą ir įvykdęs nusikaltimą. Iš viso N. Kalaušio parodymai truko kone dvi valandas.

Įvykdęs nusikaltimą N. Kalaušis sėdo į "VW Passat" automobilį ir išvyko į Kaišiadorių apylinkių miškus - čia mašina buvo palikta.

Ketvirtadienį taip pat parodymus davė nukentėjusieji.

DELFI primena, kad N. Kalaušis kaltinamas praėjusių metų naktį į gruodžio 27-ąją Giraitėje (Kauno r.) nužudęs 31 metų žurnalistę Viltę Stankutę – Butkienę ir kartu su ja buvusį 37 metų Giedrių Pavasarį.

N. Kalaušis buvo sulaikytas kitą dieną Kaišiadoryese. Jam pareikšti įtarimai dėl dvigubos žmogžudystės. Iškart po sulaikymo įtariamasis buvo atvežtas į Giraitę, tačiau tuomet atsisakė lipti iš pareigūnų automobilio ir duoti parodymus.

N. Kalaušis parodymus įvykio vietoje sutiko duoti tik balandžio pabaigoje, praėjus 4 mėnesiams po nusikaltimo.

Už dviejų bejėgiškos būklės žmonių nužudymą N. Kalaušiui gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.