aA
Vienas oro bendrovės „Malaysia Airlines“ keleivinis laineris penktadienį buvo priverstas grįžti į Melburną, kai suveikė lėktuvo sistema, perspėjanti apie gaisrą variklyje, pranešė Australijos pareigūnai.
„Malaysia Airlines“ laineris neplanuotai nusileido Australijoje
© AFP/Scanpix

Reiso MH148 lėktuvas, kuriame buvo 300 keleivių ir įgulos narių, 14 val. 16 min. vietos (7 val. 16 min. Lietuvos) laiku pakilo iš Melburno oro uosto ir turėjo skristi į Malaizijos sostinę Kvala Lumpūrą, bet įsijungus pavojaus signalui turėjo skubiai sugrįžti, oro uosto atstovė sakė naujienų agentūrai AFP.

„Lėktuvas saugiai nusileido pora minučių prieš 15 val. Australijos (8 val. Lietuvos) laiku“, – pridūrė ji.

Bendrovės pranešime sakoma, kad lainerį „Airbus 330“ „tikrina „Malaysia Airlines“ inžinieriai ir antžeminių tarnybų darbuotojai“.

„Preliminari apžiūra iš išorės neatskleidė jokių fizinių gaisro požymių, bet atliekami tolesni tikrinimai“, – pridūrė bendrovė.

Lėktuvas turėjo sugrįžti, kai „Airbus“ sistemos perspėjo apie „variklio gaisrą“, nurodė Australijos transporto saugumo biuras (ATSB), bet inspektoriai nerado „jokių gaisro ženklų“ tuojau po to, kai laineris nusileido.

Ši oro bendrovė stengėsi išlikti konkurencinga po praeitais metais įvykusių dviejų didelių nelaimių – reiso MH370 lainerio dingimo ir reiso MH17 numušimo virš Ukrainos raketa „žemė–oras“ neaiškiomis aplinkybėmis.

„Malaysia Airlines“ naujasis generalinis direktorius vokietis Christophas Muelleris šio mėnesio pradžioje sakė, kad bendrovė yra „techniškai bankrutavusi“. Jis atleido 6 000 darbuotojų, vykdydamas bendrovės gaivinimo planą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.