aA
Darbo partijos įkūrėjas, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas atskleidė, kad prokurorų dešiniąja jo ranka Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje įvardijama Seimo narė Vitalija Vonžutaitė laukiasi dvynukų.
Seimo narė V. Vonžutaitė laukiasi dvynių
© DELFI / Tomas Vinickas

Pasak V. Uspaskicho, dėl sudėtingos sveikatos būklės medikai V. Vonžutaitei draudžia bet kokį stresą, neleidžia dalyvauti teismo posėdžiuose.

ELTA primena, kad teismas yra atskirai nuo kitų kaltinamųjų išskyręs šiuo metu besilaukiančios Seimo narės V. Vonžutaitės bylą.

Pasak valstybinį kaltinimą palaikančio prokuroro Sauliaus Versecko, V. Vonžutaitės byla prasidės, kai teismas gaus duomenis, kad moteris, atsižvelgiant į sveikatos būklę, gali dalyvauti procese.

„Tai tas procesas ir bus atnaujintas", - penktadienį Lietuvos apeliaciniame teisme, nagrinėjančiame Darbo partijos bylą, žurnalistams sakė prokuroras.

Ar V. Vonžutaitės byla bus nagrinėjama atskirai, ar kartu su kitų nuteistųjų, pasak prokuroro, priklausys nuo to, kokios stadijos bus Darbo partijos byla. V. Uspaskichui teigiant, kad be V. Vonžutaitės neįmanomas tolesnis bylos nagrinėjimas, S. Verseckas atkreipė dėmesį, kad byla šiuo metu yra apeliacijoje ir nagrinėjama apeliacinių skundų ribose.

„V. Uspaskicho, kitų proceso dalyvių skunduose klausimai, susiję su V. Vonžutaitės parodymais, negalimi, tuo labiau, kad V. Vonžutaitė viso proceso metu yra atsisakiusi duoti parodymus ir jų nedavė, tai nėra net ko ir vertinti, kelti tokį klausimą. Taigi tos aplinkybės, kurios yra išnagrinėtos, tie įrodymai, kurie yra surinkti ir ištirti, yra pakankami įvertinti apeliacinius skundus", - paaiškino prokuroras.

V. Uspaskichas žurnalistams sakė prieš porą dienų bendravęs su V. Vonžutaite ir norėjęs, kad jinai sudalyvautų teisme. Pasak politiko, gydytojai jai griežtai uždraudė bet kokį nervinį stresą.

„Todėl, kad jinai turbūt „visiškai jau ant dienų", greitai turės gimdyti, tuo labiau, kad dvynukai, ir tas nėštumas, gimdymas ir visa kita gali dar pagreitėti. Šiokią tokią gal paslaptį jums pasakysiu - dėl to buvo uždaras posėdis - ji turėjo problemų anksčiau su tais dalykais. Gydytojai griežtai nurodė, kad jokių darbų, jokių stresų, visa kita", - atviravo politikas. V. Uspaskichas neslėpė norįs, kad Seimo narė liudytų teisme, nes V. Vonžutaitė jo bylai labai svarbi.

„Bet net ir dėl 15 minučių gydytojai jai neleido ateiti", - nuogąstavo Darbo partijos lyderis.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.