aA
Antradienį finansų ministras Vytautas Dudėnas Muitinės departamento direktoriumi paskyrė Valerijoną Valicką.
Komisija V. Valicko reputacijai tikrinti ministrui pateikė išvadas, jog nerasta svarių argumentų, dėl kurių nebūtų galima paskirti jo vyriausiuoju muitininku.

Antradienį prisistatydamas Muitinės departamento tarnautojams, V. Valickas sakė, kad jo devizas yra "darbas ir drausmė", kuri padės padidinti muitinės prestižą.

V. Valicko teigimu, jis dirbti atėjo "ne dėl direktoriaus kėdės, o dėl pačios muitinės".

V. Valickas vadovavo muitinei 1990-1992 metais ir dėl jam inkriminuotų nusižengimų išėjo iš darbo. Valstybės kontrolė tada tyrė jo veiklą.

Kandidato į vyriausiuosius muitininkus V. Valicko reputaciją tikrino komisija, kurioje buvo Vyriausybės kanceliarijos, Teisingumo ministerijos, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės saugumo departamento ir Generalinės prokuratūros atstovai.

Tokios komisijos finansų ministrui prireikė, kai, V. Valickui laimėjus konkursą Muitinės departamento vadovo vietai užimti, spaudoje apie jį paskelbta kompromituojančios informacijos.

Muitinė be nuolatinio vadovo buvo nuo spalio, kai tuometinis jos vadovas Stasys Stažys buvo atleistas iš užimamų pareigų šalių susitarimu. Jis muitinei vadovavo truputį daugiau nei pusmetį, bet dėl savo abejotinų sprendimų spėjo tapti dažniausiai kritikuotu jos vadovu.

Nuo spalio Muitinės departamento direktoriaus pareigas laikinai ėjo direktoriaus pavaduotojas Rimantas Šatkauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.