aA
Milijonai mobiliųjų telefonų vartotojų buvo perspėti apie tai, kad naudodamiesi alternatyviais nelaikomais mobiliaisiais telefonais jie susiduria su tris kartus stipresniu spinduliavimu.
Vartotojų asociacija, ištyrusi kompanijų "Carphone Warehouse" bei "BT Cellnet" siūlomus nelaikomus telefonus, nustatė, kad jų skleidžamas spinduliavimas buvo tris kartus stipresnis už tų telefonų, kuriuos mes paprasčiausiai laikome prie ausies. Mobiliųjų telefonų gamintojai nesutiko su tyrimo išvadomis.

"Jeigu jums rūpi mobilaus telefono skleidžiamas spinduliavimas, jūs tikrai neturėtumėte pasikliauti nelaikomais telefonais," teigė žurnalo "Which?" redaktorius Graeme'as Jacobsas. "Juos galbūt patogiau naudoti, tačiau rizika sveikata žymiai padidėja."

Tačiau fizikos profesoriaus Wade'o Allisono iš Oksfordo universiteto nuomone, iš nelaikomo telefono laidu į ausinę sklindantis signalas iš tikrųjų turėtų būti silpnesnis už originalų signalą.

"Aš manyčiau, kad ausinės yra tikrai labai efektyvi priemonė siekiant sumažinti mikrobangų kiekį, kurį paprastai spinduliuoja įprasti mobilūs telefonai," pridūrė profesorius.

Elektronikos industrijos federacijos atstovas teigė: "Mūsų federacijos narių bei nepriklausomų laboratorijų atlikti tyrimai parodė, kad visi šiuo metu mobiliųjų telefonų rinkoje cirkuliuojantys aparatai atitinka visus saugumo reikalavimus bei rekomendacijas."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.