aA
Iš konservatorių partijos pašalintas ekspremjeras Gediminas Vagnorius teigia, kad nauja konservatyvi politinė jėga nebūtų kuriama tik tuo atveju, jei pati konservatorių partija iš esmės atsinaujintų.
Spaudos konferencijoje ketvirtadienį komentuodamas savo kaip politiko ir Nuosaikiųjų (konservatorių) grupės ateitį šalies politinėje arenoje, G. Vagnorius teigė esąs pasiryžęs viską pradėti iš pradžių.

"Negali niekas pašalinti iš politinės veiklos žmonių. Kita vertus, negalima sutikti su faktu, kad Lietuvoje nebeliks jokios rimtos dešiniosios partijos", kalbėjo jis.

Paklaustas, kada ketinama kurti naują partiją, G. Vagnorius teigė, kad dėl konkrečios partinės struktūros dar svarstoma.

Pasak jo, nuosaikieji konservatoriai nori paskatinti kitus konservatorius "pagalvoti apie galimybes sutelkti jėgas ir pabandyti iš esmės atnaujinti konservatorių partiją, siekiant kuo daugiau išsaugoti turimo potencialo".

Jo nuomone, esminis konservatorių atsinaujinimas galimas tik tuo atveju, jei jis reikštų "naujų žmonių pakvietimą, daug naujų idėjų bei daug naujų konkrečių siūlymų bei naujų programų".

Konservatorių partijai vadovauja Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Anot G. Vagnoriaus, jei Tėvynės sąjunga taip atsinaujins, nebebus pagrindo kuris naujai konservatoriškai partijai.

"Tačiau, jei atsakas bus nauji nekonstruktyvūs išpuoliai, tada, be abejo, tas laikas (naujos partijos įkūrimo - BNS) gali būti daug greitesnis", sakė jis.

G. Vagnoriaus teigimu, "nesvarbu, kad bus prie partijos vairo".

"Mes tikimės, kad Lietuvoje tikra konservatorių partija su klasikinėmis modernaus konservatyvizmo nuostatomis turi turėti ilgalaikes perspektyvas", kalbėjo jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.