aA
Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tonis Bleras sekmadienį užsipuolė du britų laikraščius ir pavadino juos "siaubingais ir neteisingais" už tai, kad juose buvo rašoma apie Blerų kūdikio neva ginčytiną skiepijimą.
Tony Blair
Tony Blair
Griežtai kalbėti apie spaudą britų premjerą privertė dviejų didžiųjų dienraščių pirmuosiuose puslapiuose pasirodę išvedžiojimai, kad Blerų (Blair) kūdikis Leo (Leo) buvo paskiepytas kombinuotais skiepais iš karto nuo trijų ligų: tymų, kiaulytės ir raudonukės. Kai kurie mokslininkai sako, kad toks skiepijimas dažnokai sukelia autizmą ir vidurių sutrikimus.

T.Blero vyriausybė patvirtino taisykles, leidžiančias tokį skiepijimą, bet kokia yra paties premjero nuomonė šiuo klausimu, suabejota, nes T.Bleras atsisakė atskleisti parlamentarams, ar Leo (Leo) praėjusią savaitę buvo paskiepytas tokia kombinuota vakcina.

"Įtarimas, kad, vyriausybei patarus tėvams skiepyti triguba vakcina, mes tyčia atsisakome skiepyti savo vaikus, nes esą žinome, jog ji pavojinga, yra neįtikėtinas šmeižtas",- pareiškė T.Bleras.

"Priežastis, kodėl mes atsisakėme atskleisti, ar Leo buvo skiepytas tokia vakcina, yra vienintelė - mes niekada viešai nepasakojame apie savo vaikų sveikatą ar gydymą", - sakė britų premjeras.

Leo, kuriam jau suėjo 19 mėnesių, yra pirmas vaikas, gimęs poste esančiam Didžiosios Britanijos premjerui, per 150 metų istoriją. T.Bleras ir jo žmona Čeri saugo visų savo vaikų privatumą: ir Leo, ir likusių trijų - septyniolikmečio Juano, šešiolikmečio Nikio ir trylikametės Ketrin.

Premjeras sako, jei kartą prabiltų apie vaikų sveikatą, paskui būtų sunku pateisinti atsisakymą kalbėti apie vaikų rūkymą ar lytinius santykius. O apie trigubus skiepus jis tiesiai pasakė: "Netiesa, kad mes manome, jog jie pavojingi ar kad juos reikia suleisti atskirai per kelis kartus".

"The Observer" sekmadienį rašė, kad Blerai skiepijo Leo triguba vakcina. O "Mail" tvirtina, kad Blerai (Blair) turi giminaitį, kuris serga autizmu. Taip pat laikraštyje rašoma, kad Čeri Bler pusseserė Lindsei But yra aktyvi kampanijų autizmo klausimais dalyvė. Ji ragina mokslininkus daryti daugiau tyrimų apie galimą trigubos vakcinos ir autizmo ryšį.

Agitatoriai sako, kad tėvai turi žinoti padarinius ir galimybę pasirinkti, ar leisti visus tris skiepus vienu ypu, ar atskirai. Ir Didžiosios Britanijos sveikatos departamentas, ir Pasaulinė sveikatos organizacija tvirtina, kad toks vaistų kokteilis yra saugus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.