aA
Pakistanas sekmadienį apkaltino Indiją pagrobus ir kankinus šalies ambasados Dalyje darbuotoją bei pareiškė Indijos pareigūnams nusiuntęs oficialų protestą.
Šalies užsienio reikalų ministerijos išplatintame pareiškime teigiama, kad Mohammadas Sharifas Khanas, kurio pareigos nenurodomos, šeštadienį buvo "pagrobtas Indijos žvalgybos operatyvinių darbuotojų" tuo metu, kai apsipirkinėjo Delio turguje.

"Apklausos metu jis buvo išrengtas, žiauriai mušamas ir kankinamas. Jis patyrė išorinius ir vidinius sužeidimus. Medikų ataskaitos patvirtino, kad M.S.Khanas buvo žiauriai sumuštas ir kankintas", - rašoma pareiškime.

Pakistano ambasados darbuotojas buvo paleistas po 5 valandų, tačiau prieš tai jis buvo priverstas pasirašyti po pareiškimu, kuriame neva prisipažino šnipinėjęs.

Pasak pareiškimo, "Užsienio reikalų ministerija Islamabade esančiai Indijos vyriausiajai komisijai perdavė griežta protestą dėl šio smerktino, provokuojančio ir nepriimtino Indijos vyriausybės poelgio".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.