aA
Rusija mano, kad bet kokios antiteroristinės operacijos už Afganistano ribų turi būti vykdomos tik gavus Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos (ST) sankciją, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Igoris Ivanovas.
Interviu televizijos kanalo TVC programai "Postskriptum" šeštadienį jis pabrėžė, kad "Afganistano epizodas negali būti perkeltas į kitas šalis ir regionus automatiškai".

Jei kalbėsime apie atskiras valstybes, pažymėjo ministras, "būtina turėti labai konkrečių faktų, kurie patvirtintų, kad šios valstybės skatina, dangsto teroristus, juos remia".

Be to, pridūrė jis, "bet kokie veiksmai - sankcionuoti ar kitokie - turi būti grindžiami tik Jungtinių Tautų ST sankcija". "Jokio kito kelio - vienašališkų, savavališkų veiksmų negali būti", - pabrėžė ministras.

Pasak jo, tokie savavališki veiksmai "labai rimtai susilpnintų antiteroristinę koaliciją, kurią dabar sukūrėme". "Mes turime branginti solidarumą, kurį šiandien demonstruoja tarptautinė bendrija, kad duotume atkirtį terorizmui", - sakė ministras.

I.Ivanovas taip pat išreiškė viltį, kad pasibaigus antiteroristinei operacijai Afganistane JAV tesės savo pažadus ir iškels karines bazes iš Centrinės Azijos šalių.

Jis priminė, kad JAV patikino, jog "nenumato išsaugoti karinių bazių Centrinės Azijos šalyse po to, kai nuspręs, kad Afganistane iškelti uždaviniai išspręsti".

"Mes tikimės, kad JAV laikysis šios pozicijos", - pareiškė I.Ivanovas. Tuo pat metu ministras pabrėžė, kad Rusija "gerbia Centrinės Azijos šalių vadovybės pasirinkimą ir apsisprendimą, kokius santykius su JAV palaikyti šiandien ir ateityje".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.