aA
Šeštadienį Afganistano sostinėje pirmą kartą dislokuoti Britanijos kariai. 20 specialiųjų Britanijos pajėgų karių padėjo užtikrinti saugumą šalies Vidaus reikalų ministerijoje, kurioje šeštadienį buvo prisaikdinta naujoji pereinamoji Afganistano vyriausybė.
Didžiosios Britanijos karališkųjų jūrų pėstininkų kontingentas iš Bagramo oro bazės, esančios už maždaug 40 kilometrų nuo Afganistano sostinės, penktadienio vakarą atvyko į Kabulą, kur iš karto užsuko į Britanijos ambasadą.

Saugumo palaikymas per vyriausybės inauguracijos ceremoniją yra pirmoji Britanijos pajėgų saugumo užtikrinimo misija.

Kontingento vadas, majoras Mattas Jonesas sakė, kad jūrų pėstininkai "užtikrina saugumą" ministerijoje, o jų veiksmai yra koordinuojamas su Šiaurės Aljanso pajėgomis.

Pasak jo, kariai yra užsidėję žalias beretes, o ne šalmus. Be to, jie turi asmeninius ginklus, tačiau nedalyvavo apieškant į inauguraciją atvykusius svečius.

Sutriuškinus Afganistaną valdžiusį Talibano režimą, Šiaurės Aljansas tapo pagrindine karine jėga šalyje, kuriai naujojoje, Hamido Karzai vadovaujamoje administracijoje atstovauja net 18 ministrų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.