aA
Du Argentinos teisėjai uždraudė buvusiam šalies prezidentui Fernando de la Rua išvykti iš šalies, nes pradėtas tyrimas dėl žiauraus antivyriausybinių riaušių nuslopinimo šalyje, penktadienį pranešė teismo pareigūnai.
Argentina
© BBC News
Teisėjai Maria Servini de Cubria ir Norberto Oyarbide įsakymą paskelbė, kai išgirdo prokuratūros pranešimą apie žiaurius policijos veiksmus slopinant protestus Argentinos sostinėje, kur žuvo septyni žmonės.

Draudimas išvykti iš šalies taip pat paskelbtas ir buvusiam vidaus reikalų ministrui Ramonui Mestre, buvusiam saugumo vadui Enrique Mathovui ir federalinės policijos vadovui Rubenui Santosui.

F.de la Rua atistatydino ketvirtadienį, kai jo bandydamas sustabdyti ekonominę krizę griežtomis priemonėmis sukėlė sukėlė žiaurių protestų bangą ir jo vyriausybė prarado visuomenės pasitikėjimą.

Per dvi dienas visoje šalyje trukusius parduotuvių plėšimus ir susirėmimus su policija žuvo mažiausiai 27 žmonės. Pasak policijos, dar 500 žmonių buvo suimti, dalis jų buvo sulaikyta išimties tvarka be atskiro teismo orderio.

Penktadienį F.de la Rua išleido paskutinį savo potvarkį, panaikinantį leidimą suimti asmenis išimties tvarka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.