aA
Vilniaus miesto savivaldybė prašo sostinės gyventojus ir svečius esant blogoms oro bei eismo sąlygoms atsisakyti nebūtinų kelionių, tačiau užtikrina, kad miesto tvarkymo tarnybos imsis visų priemonių išvalyti užpustytas sostinės gatves.
Kaip informavo Vilniaus miesto savivaldybė, siekiant padidinti miesto gatvių pralaidumą, šeštadienį ir visomis porinėmis mėnesio dienomis miesto gatvėse bus draudžiama statyti automobilius dešinėje kelio pusėje.

Tuo tarpu sekmadienį bei visomis neporinėmis mėnesio dienomis bus draudžiama statyti automobilius kairėje kelio pusėje. Apie šią tvarką eismo dalyvius įspės ir Vilniaus kelių patruliai.

Kelio ženklai, draudžiantys stovėti porinėmis ir neporinėmis mėnesio dienomis, artimiausiu metu bus pastatyti Justiniškių gatvėje (nuo Taikos gavės iki Justiniškių žiedo), Minties gatvėje (nuo Apkasų gatvės iki Žirmūnų gatvės), Didlaukio gatvėje (nuo Kalvarijų iki Baltupio gatvės), Saulėtekio alėjoje (nuo Nemenčinės plento iki Pylimėlių gatvės), Žalgirio gatvėje (nuo Kalvarijų iki Linkmenų gatvės), S.Stanevičiaus gatvėje (nuo Jovaro sustojimo iki Ateities gatvės), Kęstučio gatvėje (nuo Liubarto iki Sėlių gatvės).

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat prašo griežtai laikytis automobilių statymo taisyklių ir įspėja, kad ne vietoje palikti bei transporto eismui trukdantys automobiliai bus nedelsiant nutempiami iš gatvių.

Gyventojai bei miesto įstaigos, organizacijos ir įmonės raginami pasitikrinti automobilių padangas ir nevažiuoti į miestą, jei padangos nėra tinkamos naudoti žiemos metu ir negarantuoja saugios vairuotojo bei kitų eismo dalyvių kelionės.

Vilniaus miesto savivaldybės pareigūnų teigimu, netinkamos naudoti padangos penktadienį ir šeštadienį tapo viena pagrindinių autoavarijų priežasčių. Sostinės savivaldybė žada, jog prie didesnių prekybos centrų, transporto mazgų bei įkalnių budės policijos patruliai bei gatves valančios transporto priemonės.

Vilniaus miesto savivaldybės tvarkymo tarnybos pasirūpins, kad nuolat būtų išvežamas sniegas iš miesto centrinių gatvių - Gedimino prospekto, Pilies, Vokiečių, Trakų gatvių, Rotušės aikštės prieigų, taip pat nuo tiltų, viadukų ir visuomeninio transporto sustojimų.

Gyventojai taip pat raginami suprasti padėtį ir esant galimybėms, išsivalyti sniegą savo kiemuose, į kur miesto tvarkymo tarnybos negali įvažiuoti.

Siekiant pagerinti transporto eismo pralaidumą, nuolat sustoti draudžiantys kelio ženklai artimiausiu metu bus įrengti Sėlių gatvėje (nuo Kęstučio iki Saltoniškių gatvės), Šopeno (nuo Sodų iki šv. Stepono gatvės), Šeimyniškių (nuo Rinktinės iki Kalvarijų gatvės), Justiniškių (nuo Rygos iki Taikos gatvės), Gelvonų (nuo Ozo iki Fabijoniškių gatvės), Žolyno (nuo Antakalnio iki namo Nr. 15), Žygimantų (nuo Radvilų iki T.Vrublevskio gatvės), J.Tumo-Vaižganto (nuo Lukiškių iki J.Savickio gatvės), T.Kosciuškos (nuo Sluškų iki M.Dobužinskio gatvės) gatvėse.

Kaip skelbta, penktadienį iki pat vėlyvo vakaro dėl pūgos Vilniaus miestas buvo paralyžiuotas - tūkstančiai automobilių negalėjo išvažiuoti vakarų ir pietvakarių kryptimis.

Kelių kilometrų ilgumo vilkikų ir lengvųjų automobilių eilės buvo susidariusios prie išvažiavimų į automagistralę Vilnius-Klaipėda iš Savanorių prospekto ir Lazdynų mikrorajono pusių.

Sunkvežimiai negalėjo įveikti apledėjusių įkalnių Paneriuose ir prie Gariūnų turgavietės, strigo ir juos aplenkti antrąją eismo juosta mėginę vilkikai. Kai kurie vilniečiai eilėse praleido po kelias valandas arba atsisakė planų išvykti iš sostinės.

Porą valandų dėl blogo matomumo penktadienį sutrikdytas ir Vilniaus tarptautinio oro uosto darbas, tačiau jis buvo atnaujintas tą patį vakarą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.