aA
Kaip parodė neseniai atlikta apklausa, beveik 6,5 proc. interneto naršytojų vyrų yra tikri kibernetinio sekso narkomanai, tačiau dėl to kenčia jų asmeniniai santykiai realiame gyvenime.
Cybersex
“Mūsų žiniomis, daug žmonių naudojasi internetu, kad patenkintų savo seksualines fantazijas, tad tyrimo metu buvo svarbu išsiaiškinti, kaip žmonės prie to pripranta”, - teigė daktaras Alas Cooperis iš San Chosė mieste esančio Vedybinio ir seksualinio gyvenimo centro, atlikusio tyrimą kartu su interneto kompanija MSNBC.

Pasak A.Cooperio, atlikusio nemažai tyrimų apie besiplečiantį internetinio sekso pasaulį, teigimu, naujausia jo studija buvo skirta išsiaiškinti tuos interneto naršytojus, kuriems gresia “priklausomybė” nuo kibernetinio sekso.

Į MSNBC tinklapyje paskelbtą anketą atsakė apie 40 tūkst. respondentų. Tyrėjas atsitiktinės atrankos būdu atsirinko 7 tūkst. atsakymų, o iš jų išskyrė dar 384 atsakymas tų žmonių, kurie prisipažino turį problemų su internetiniu seksu.

Šie respondentai teigė, kad kiekvieną savaitę kibernetiniam seksui skiria apie 5,7 valandos arba dvigubai daugiau, nei kiti apklausoje dalyvavę respondentai.

Daugelis respondentų prisipažino, jog po internetą jie naršo, norėdami numalšinti stresą, o ne ieškodami pramogų ar informacijos apie seksą.

“Užuot kalbėjęsi su partneriu, žmonės tai daro vėl ir vėl ir vėl, - sakė mokslininkas. – Manau, jog egzistuoja alternatyvūs streso numalšinimo būdai, galbūt netgi sveikesni”.

Respondentai taip pat teigė internete įsitraukią į tokią seksualinę veiklą, kokios nedrįstų išbandyti realiame gyvenime.

“Šie žmonės internete tai daro su gyvūnais, trise, su savo lyties atstovais ir visaip kitaip – to jie tikrai nedarytų realiame gyvenime, - teigė A.Cooperis. - Dėl to atsiranda aiškus plyšys tarp jų gyvenime internete ir už jo. Internetas gerai tuo atveju, kai norite eksperimentuoti ir išbandyti, tačiau jeigu jūs niekada neišbandote to realiame gyvenime, pradedate formuoti fantazijų pasaulį, sudarantį nemažai problemų”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.