aA
Rusijos komunistų partijos (KP) ir jos frakcijos parlamente lyderis Genadijus Ziuganovas penktadienį, Josifo Stalino gimimo dieną, padėjo gėlių ant diktatoriaus kapo Raudonojoje aikštėje.
Kaip pranešė KP frakcijos spaudos tarnyba, po ceremonijos G.Ziuganovas pareiškė, jog "mūsų šalį užliejusios pilkybės ir amoralumo, menkystų, kurie šiandien plėšia ir žlugdo tūkstantmetę valstybę, fone istorinė Stalino figūra atrodo dar reikšmingesnė".

G.Ziuganovo įsitikinimu, į Stalino figūrą ir palikimą reikia pažvelgti kitaip, kai Jungtinėse Valstijose į valdžią atėjo "George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) karo partija". Ši partija, pabrėžė komunistų lyderis, "siekia išrikiuoti visą pasaulį į vieną gretą ir sukomanduoti - dešinėn, kad visos šalys aptarnautų transnacionalines korporacijas".

Ši naujosios JAV administracijos, "sukėlusios karą Afganistane", pozicija, pasak G.Ziuganovo, "primena planetos tautoms, kad tik valia, vieningi veiksmai už taiką, teisingumą, liaudies valdžią ir tikrąją demokratiją gali garantuoti darbo žmogui padorų gyvenimą".

Būtent šiems "tauriems tikslams savo gyvenimą ir paskyrė Stalinas", reziumavo G.Ziuganovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.