aA
Gazos pabėgėlių stovykloje islamistų kovotojams penktadienį apšaudžius palestiniečių policijos pastatą, užvirė nuožmus mūšis, kurio metu mažiausiai penki žmonės žuvo ir dar 55 buvo sužeisti, pranešė liudininkai.
Šis smurto protrūkis kilo palestiniečių lyderiui Yasserui Arafatui mėginant sustabdyti savižudžių kovotojų išpuolius prieš žydus. Spaudžiamas Izraelio, Jungtinių Valstijų ir tarptautinės bendrijos, Y.Arafatas pastarosiomis savaitėmis Vakarų Krante ir Gazos Ruože sulaikė dešimtis kovotojų.

Palestiniečių susirėmimas įvyko netrukus po to, kai radikalus judėjimas "Hamas" paskelbė kuriam laikui nutraukianti savižudžių išpuolius Izraelio teritorijoje bei Izraelio taikinių puldinėjimą.

Manoma, kad šiuo žingsniu siekiama išvengti palestiniečių ir "Hamas" kovotojų susirėmimų, kurie gali peraugti į pilietinį karą Palestinos savivaldoje.

Džabalijos pabėgėlių stovykloje, į šiaurę nuo Gazos, "Hamas" ir "Islamo džihado" kovotojai apsikeitė ugnimi su palestiniečių policininkais, užėmusiais pozicijas ant namų stogų ir prie saugumo pajėgų būstinės.

Kaip pranešė medikai, per susišaudymą žuvo penki žmonės, o dar mažiausiai 55 buvo sužeisti. Kol kas nustatyta tik vieno žuvusiojo tapatybė - tai 23 metų pabėgėlių stovyklos gyventojas Azzi al Sawarka.

Pasak liudininkų, susirėmimas Džabalijoje kilo po ketvirtadienį žuvusio palestiniečio paauglio laidotuvių, kai grupė gerai ginkluotų vyrų, slėpusių veidus po kaukėmis, visureigiu atvažiavo prie saugumo policijos būstinės ir apšaudė pastatą.

Minėtas palestinietis berniukas žuvo ketvirtadienį per islamistų kovotojų ir palestiniečių policininkų susišaudymą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.