aA
Remdamiesi iš anksto turėta informacija, Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai penktadienį sulaikė rekordinį kontrabandinių kompaktinių plokštelių kiekį.
CD
Kelyje Šalčininkai - Vilnius policijos pareigūnai patikrino iš Baltarusijos teritorijos į Lietuvą įvažiavusį Lietuvos piliečiui priklausantį lengvąjį automobilį "Peugeot".

Automobilis buvo grąžintas į Šalčininkų pasienio kontrolės postą pakartotiniam patikrinimui muitinėje.

ONTT pareigūnai kartu su Muitinės departamento kovos su kontrabanda skyriaus darbuotojais automobilyje rado profesionaliai įrengtą slėptuvę, kurioje buvo apie 4 tūkst. kontrabandinių kompaktinių plokštelių su muzikiniais įrašais.

Pasak Policijos departamento atstovės spaudai, tuo pat metu policijos pareigūnai atliko kratas kontrabandos organizatorių buveinėje ir sandėlyje.

Šiose patalpose, Vilniaus Žvėryno mikrorajone, surasta dar apie 200 tūkst. kompaktinių plokštelių. Taip pat pareigūnai surado kelias tonas atspausdintų kompaktinių plokštelių viršelių.

Preliminariais skaičiavimais, kontrabandos vertė juodojoje rinkoje - keli milijonai litų.

Penktadienį ONTT pareigūnai sulaikė ir grupę asmenų, ilgą laiką organizavusių kontrabandinių prekių įvežimą ir realizavimą Lietuvoje. Grupė veikė tarptautiniu mastu, glaudžiai kontaktavo su "kolegomis" iš Rusijos ir Ukrainos.

Pagal šį faktą Muitinės departamentas iškėlė baudžiamąją bylą, vyksta tyrimas.

Praėjusiais metais ONTT pareigūnai irgi išaiškino panašią grupuotę. Tuomet iš nelegalios apyvartos buvo išimta 109 tūkst. piratinių kompaktinių plokštelių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.