aA
JAV kariuomenė ir afganistaniečių pajėgos Afganistane yra paėmusios belaisviais maždaug 7 000 Talibano ir "Al Qaeda" kovotojų, penktadienį Islamabade pareiškė JAV vadovaujamos koalicijos atstovas spaudai Kentonas Keithas.
Afganistan
Pasak jo, šis skaičius yra apytikris, nes padėtis keičiasi, be to, yra daug afganistaniečių grupuočių, kurios buvo paėmusios į nelaisvę Talibano judėjimo ir Osamos bin Ladeno organizacijos "Al Qaeda" kovotojus.

"Kalbant apie skaičius, padėtis keičiasi beveik kas valandą. Bet aš manau, jog šiuo metu Afganistane laikomų belaisvių skaičius yra maždaug 7 000", - sakė K.Keithas žurnalistams.

Jis taip pat teigė, jog beveik neįmanoma atskirti, kurie belaisviai priklauso Talibanui, o kurie "Al Qaeda". "Šiuo metu tokio skirstymo atlikti neįmanoma. Procesas tebevyksta, o mūsų tikslas yra teisingumas", - sakė K.Keithas.

Yra žinoma, kad Talibanui priešiškos pajėgos suėmė daugybę belaisvių, šukuodamos rytų Afganistano Tora Boros srityje esančius kalnų urvus bei tunelius, kuriuose jos ieškojo O.bin Ladeno ir jo kovotojų. Tačiau tikslus suimtųjų skaičius yra nežinomas.

Pirmadienį JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai atvyko į Kandaharo miestą, kuris buvo pagrindinis nušalintojo Talibano režimo centras šalies pietuose. Jie ketino apklausti 15 belaisvių, kuriuos Afganistano pajėgos suėmė netoli šiaurinio Mazari Šarifo miesto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.